Home VestiPolitika i društvo Švajcarska kriptovaluta postaje sponzor kluba iz Superlige Srbije

Švajcarska kriptovaluta postaje sponzor kluba iz Superlige Srbije

by bifadmin

Uprkos tome što fudbalski klub Novi Pazar čeka vrlo neizvesna borba za opstanak u Superligi, on je potpisao najveći sponzorski ugovor do sada i to sa kompanijom CaizCoin iz Švajcarske, koja se bavi trgovinom istoimenom kriptovalutom.

Da podsetimo, pomenuti klub nije zabeležio impresivne rezultate ove jeseni i imao je samo 17 osvojenih bodova. Međutim, imaće Pazarci dodatni motiv da zapnu u drugom delu prvenstva, ali i što je za njih najvažnije – finansijsku stabilnost koju im omogućava sponzorstvo CaizCoina.

Nezvanično, klub kraj Jošanice će na ime novog sponzorstva dobijati više od 200.000 evra, što je vrlo lepa suma za srpske prilike.

Kompanija CaizCoin je već prisutna u fudbalskim vodama gotovo na svim meridijanima. Ona sponzoriše špansku La Ligu, Bundesligu, tursku Superlige, a sada su se ljudi iz te firme odlučili za proboj na balkansko tržište. CaizCoin je već sponzor sarajevskog Željezničara, a uskoro će biti i Novog Pazara.

Ugovor je potpisan do kraja takmičarske godine, ali će biti automatski produžen i uvećan za narednu sezonu uz jedan uslov – da Novi Pazar izbori opstanak u Superligi.

Nije redak slučaj da se prepliću fudbal i tržište kriptovaluta, sve više kripto-bogataša ulaže u ovaj sport, a ponekad se dešava i obratno – da fudbalski savezi lansiraju svoj digitalni novac.

Izvor: B92

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar