Home VestiEkonomija Suvlasnik festivala “Egzit” kupio prava i na “Bir fest”

Suvlasnik festivala “Egzit” kupio prava i na “Bir fest”

by bifadmin

Kompanija “Skaj korporejšn” kupila je prava na brend „Bir festa“ od dosadašnjeg organizatora „Beogradske kulturne mreže“. Poznati festival piva proteklih dana je bio u centru interesovanja javnosti zbog optužbi umetnika koji su na njemu nastupali prošle godine da im još uvek nisu isplaćeni honorari.

Saopštenje o dugovanjima “Bir festa” prema izvođačima potpisala su najveća imena naše rok scene, poput bendova “Goblini”, „Ortodoks Kelts”, „Ateist rep”, „Ritam nereda”, „Deca loših muzičara”…

Samo nekoliko dana posle te vesti, objavljena je i ona o prodaji prava na “Bir fest”. Novi vlasnik, „Skaj korporejšn”, obećao je da će svojim sredstvima namiriti dug od oko šest miliona dinara prema 62 izvođača koji su prošle godine nastupili, a ostali su neisplaćeni.

Ova kompanija je inače u vlasništvu biznismena Milenka Škarića, koji poseduje nekoliko firmi među kojima su i kompanija “Adriatik ridžn distribušn”, za distribuciju profesionalne audio i video opreme, osvetljenja, bina i muzičkih instrumenata u celom regionu, “Egzit festival end brends”, “Skajmel”, “Skajlodžistik” i druge.

On je najavio da će novi „Bir fest” biti održan od 18. do 21. avgusta, kao i da će se „Skaj” potruditi da bude „bolji i veći nego bilo koji do sada”.

Izvor: Krik, Blic

Foto: Bif

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar