Home VestiEkonomija Akcije Zooma pale za 90 odsto u odnosu na vrhunac pandemije 2020. godine

Akcije Zooma pale za 90 odsto u odnosu na vrhunac pandemije 2020. godine

by bifadmin

Akcije Zooma pale su za oko 90 odsto u odnosu na vrhunac pandemije u oktobru 2020. godine, prenosi Blic.
Samo u utorak akcije su pale skoro 10 odsto, nakon što je kompanija smanjila svoje godišnje prognoze prodaje i objavila najsporiji kvartalni rast. Ovo je navelo najmanje šest brokerskih kuća da smanje svoje ciljeve.

Kompanija, koja je postala poznato ime tokom pandemije, zbog popularnosti svojih alata za video konferencije, pokušava da se ponovo probije na vrh, fokusirajući se na preduzeća, sa proizvodima kao što su usluga pozivanja u oblaku Zoom Phone i hosting konferencija koji nudi Zoom sobe.

Analitičari, međutim, kažu da je bilo kakav preokret u poslovanju je još za nekoliko četvrtina, jer se rast njegove glavne onlajn jedinice usporava i zbog konkurencije Microsoft Corp timova i Cisco Webex i Salesforca nezainteresovanost za Zumom postaje intenzivna.

Operativni troškovi kompanije porasli su za 56 odsto

„Zoom ima fundamentalnu manu – morao je da troši mnogo da bi održao tržišni udeo. Potrošnja da bi se držao, umesto da raste, tržišni udeo nikada nije dobro mesto za sebe i bio je znak nevolja koje predstoje“ – rekla je analitičarka Sophie Lund-Yates.

Operativni troškovi kompanije porasli su za 56 odsto u trećem kvartalu jer je više trošila na razvoj proizvoda i marketing. Njena prilagođena operativna marža se smanjila na 34,6 odsto sa 39,1 odsto godinu dana ranije.
Neke brokerske kuće veruju da bi akvizicije mogle da pomognu u oživljavanju rasta u Zuma, ali izvršni direktor Eric Yuan rekao je u razgovoru o prihodima da je nastavio da vidi pojačanu kontrolu ugovora za nove poslove.

Izvor: Reuters
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar