Home VestiZabava Koliko vrede noge Kristijana Ronalda?

Koliko vrede noge Kristijana Ronalda?

by bifadmin

Nije nepoznata činjenica da filmske, muzičke ili sportske zvezde osiguravaju delove tela, posebno one koji su im bitni za posao, kako bi u slučaju da im se nešto desi, mogle nadoknaditi izgubljenu zaradu.

Ali kolika je šansa da se nekom slavnom sportisti nešto desi? Velika, posebno ako igraju na elitnom nivou, piše sajt Sve o novcu. Zbog toga mnogi sportisti osiguravaju svoje delove tela.

Šta je osiguranje delova tela?

Osiguranje delova tela je posebna vrsta invalidskog osiguranja koja pruža mogućnost da se spreči finansijska propast ako je osoba nesposobna za rad.

Osiguranje delova tela nije dostupno široj javnosti jer ga ne pružaju tradicionalni osiguravači i veoma je personalizovano. Međutim, nema razloga zašto ga ne možete kupiti, ako ga možete priuštiti.

Fudbaleri sa osiguranim delovima tela

Lionel Mesi (Noge): Svaki put kada argentinski mađioničar dodirne loptu levom nogom, ceo svet stane i posmatra. Ovaj fudbaler ima najskuplje osiguranje delova tela u sportu, sa polisom na levoj nozi od 900 miliona dolara.

Kristijano Ronaldo (Noge): Ovaj Portugalac je najpopularniji na svetu. Njegov naporan rad, dribling i zapanjujuća završna obrada učinili su ga jednim od najboljih fudbalera planete. Sa ovim izvanrednim veštinama, šanse za povredu su uvek veće. Međutim, 2009. godine Real Madrid je kupio polisu osiguranja za noge svoje zvezde za oko 144 miliona dolara.

Dejvid Bekam (Noge): Najmoderniji fudbaler koji je ikada igrao ovu igru takođe ima jednu od najskupljih polisa osiguranja. Dejvid je 2006. odlučio da osigura obe noge za neverovatnih 195 miliona dolara. Kasnije je nadogradio svoje osiguranje da pokrije celo telo za oko 225 miliona dolara.

Geret Bejl (Noge): Bejl je poznat po svom jedinstvenom stilu i igri. Njegov eksplozivni tempo plaši defanzivce. Da bi se zaštitio od finansijskih posledica povreda, Geret Bejl ima oko 100 miliona evra osiguranja nogu.

Manuel Nojer (Ruke): Ruke su njegovo oružje kao golmana. Jer, da biste bili jedan od najboljih na svetu, potrebne su vam jake ruke da biste se nosili sa svim opasnostima koje prete vašem golu. Zato je 2014. godine Manuel Nojer osigurao ruke na 3,5 miliona dolara.

Iker Kasiljas (Ruke): Iker Kasiljas, španska legenda i jedan od najboljih golmana na svetu, odlučio je da se povuče u avgustu 2020. godine, ali je osigurao ruke na 10 miliona dolara. Jednom se Kasiljas našalio pošto je pristao na polisu osiguranja: „Povredio sam koleno, ali ponašaću se kao da me boli ruka.“

Izvor: Sve o novcu 

Foto: bici, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar