Home IZDVAJAMO Biznis & finansije dobio nagradu za jedan od najboljih medijskih sajtova

Biznis & finansije dobio nagradu za jedan od najboljih medijskih sajtova

by bifadmin

Časopis Biznis & finansije uvršten je u selekciju Top50 najboljih online stvari za 2023. godinu od strane PC Press-a. Ovo je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji.

Najbolje online stvari proglašene su juče na svečanosti u Narodnom muzeju u okviru kategorija: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i porodica, Sport i turizam, Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok), Mobilne aplikacije, i specijalne nagrade. Nije teško pogoditi da je naš portal Bif.rs dobio nagradu u okviru kategorije Vesti i mediji, a zajedno sa njim titulu u toj kategoriji poneli su i vreme.com, cenzolovka.rs, biznis.kurir.rs i forbes.n1info.rs. Celokupnu listu dobitnika možete pogledati na ovoj adresi.

Biljana Romić Punoš, direktorka časopisa Biznis & finansije, izjavila je tim povodom da je ovo veliko priznanje za jedan nezavisan i samoodrživ medij iza kojeg stoje samo zaposleni, a “utoliko je veće što smo ga dobili od kolega”.

27 godina izbora za najbolje onlajn sadržaje

PC Press je osnovan 1996. godine. Od tada do danas etablirao se kao jedan od najznačajnijih magazina u zemlji koji prati teme vezane za informaciono-telekomunikacione teme. Pomenute nagrade za najbolje onlajn sadržaje dodeljuje od 1997. godine kada je u Srbiji bilo znatno manje sajtova nego danas.

Prema rečima direktorke ovog medija Vesne Čarknajev, sve ove decenije njenoj redakciji cilj je bio da promoviše korisnu upotrebu interneta: “Internet ima tu super moć da povezuje ljude i da se nekako uvuče u sve segmente života svakog od nas, a PC Press ima tu malu super moć da svake godine na jednom mestu okupi stvaraoce najboljeg internet sadržaja u našoj zemlji. Različiti su formati i teme kojima se dobitnici nagrade bave na svojim sajtovima i profilima ali zajedničko svima njima je to da kvalitetno, pristojno, ažurno i tehnički superiorno komuniciraju sa svojom publikom i pratiocima. Danas, 27 godina od našeg prvog izbora, na srpskom internet nebu postoji više od 100.000 sajtova na nacionalnom domenu, barem tri puta više sajtova na internacionalnim domenima i preko pola miliona naloga na društvenim mrežama. Jasno je da više ne možemo sami da biramo dobitnike Top50 pa smo u pomoć pozvali našu publiku i stručni žiri“.

Najbolje onlajn sadržaje za 2023. birao je žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press i stručnog žirija kog su ove godine činili Marija Matić, Strategy&Clients Director, Direct Media; Nataša Kažić, CMO Ananas E-commerce; Tanja Vasojević, vlasnica agencije Tadaaa Agency; Dušan Petrović, fotograf kao i Andrija Jović, jutjuber.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar