Home VestiEkonomija NLB objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke

NLB objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke

by bifadmin

NLB je objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 evra po deonici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vredeti zaključno s 16. avgustom ove godine. Slovenačka bankarska grupacija želi da stekne većinski udeo u Addiko banci, čije sedište je u Beču, i koja je prisutna u zemljama jugoistočne Evrope, uključujući Srbiju.

Ponuda za preuzimanje i prospekt za kupovinu, koji se odnosi na sve deonice Addika, objavljeni su na stranicama Austrijske komisije za preuzimanje i NLB-a. Uprava NLB-a ponudu će zainteresovanima predstaviti na online prezentaciji 10. juna poslepodne.

Kako NLB navodi u ponudi za preuzimanje, želi da stekne najmanje 75% deonica Addiko banke. Pritom, očekuje da će svi postupci oko preuzimanja biti okončani u roku od godinu dana.

Addiko banka sa sjdištem u Beču nastala je iz istočnoevropskog dela nekadašnje banke Hypo Alpe Adria. Prisutna je u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Specijalizovana je za poslovanje sa stanovništvom i malim preduzetnicima.

Deonice Addiko banke kotirane su na Bečkoj berzi. Među njenim većim vlasnicima su Agri Europe, DDM Invest III, Alta Pay Group, Wellington Management Group, EBRD, Dr. Jelitzka + Partner Gesellschaft für Immobilienberatung und verwertungWinegg Realitäten, Winegg Realitäten i drugi.

Za banku je zainteresovane su i Agri Europe i Alta Pay Group.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar