Home VestiPolitika i društvo Ikea otvara tržište polovnog nameštaja

Ikea otvara tržište polovnog nameštaja

by bifadmin

Švedski proizvođač nameštaja i pokućstva Ikea pokreće tržište svojih polovnih proizvoda, ne samo kako bi uhvatio korak sa konkurencijom već i zbog ekologije.

Naime, polovni nameštaj je jedna od najatraktivnijih kategorija na onlajn platformama za trgovinu. Čak i na društvenim mrežema postoje posebne grupe ljudi koji prodaju, razmenjuju ili poklanjaju košrićen nameštaj. U Srbiji, primera radi, postoje takve grupe specijalizovane baš za Ikea nameštaj, na kojima se razmenjuju samo proizvodi ovog švedskog proizvođača.

Od 25. novembra će to moći da se radi i nešto formalnije – Ikea najavljuje da će ubuduće korisnici njenog nameštaja moći isti da vrate u prodavnice ove kompanije i da dobiju određenu svotu novca nazad ili da vrate neki proizvod a zauzvrat uz doplatu dobiju novi.

Sve ovo radi se sa ciljem da se smanji proizvodnja otpada na zemlji tako što će se starim predmetima udahnuti novi život. Čak i Ingvar Kamprad, osnivač i vlasnik ove kompanije, iako teži 65,5 milijardi evra, kupuje odeću u second hand radnjama, smanjujući time količinu tekstila koji završava na deponijama.

Foto: mastrminda, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar