Home TekstoviNove tehnologije HP Proliant serveri osme generacije unose promene na tržište servera

HP Proliant serveri osme generacije unose promene na tržište servera

by bifadmin

HP predstavlja novu liniju servera – HP ProLiant Generacija 8 (Gen8) – koji su skoro u potpunosti automatizovani.

HP ProLiant Gen8 serveri nastali su kao rezultat dvogodišnjeg projekta Voyager vrednog 300 miliona dolara, inicijative da se redefiniše finansijski aspekt data centra tako što bi se automatizovao svaki deo životnog ciklusa servera. Ovaj projekat je do sada izrodio više od 900 patenata i novu sistemsku arhitekturu nazvanu HP ProActive Insight, koja će biti primenjena za kompletu HP-ovu konvergentnu infrastrukturu.

Primenom inteligentnih tehnologija koje automatizuju zadatke i značajno produžavaju neprekidan rad, HP ProLiant Gen 8 sa HP ProActive Insight arhitekturom umanjuje najveće brige korisnika data centara. (Dati su podaci su na primeru tipičnog data površine 900 kvadratnih metara.)

  • Kompanije prosečno troše 24 miliona dolara tokom tri godine na manuelno održavanje servera.(1) HP ProLiant Gen8 serveri utrostručuju produktivnost administratora tako što eliminišu većinu manuelnih koraka kao što je ažuriranje serverskog softvera, što obično oduzima pet sati po serverskom ormanu. Funkcija HP Smart Update može da obavi isti posao za najviše 10 minuta.(2)
  • Rastući troškovi za serverske objekte i energiju kompanije koštaju i do 29 miliona dolara tokom tri godine.(1) HP ProLiant Gen8 serveri koriste inovativnu HP 3-D Sea of Sensors tehnologiju koja identifikuje preopterećene servere na osnovu podataka (lokacija, struja, opterećenje i temperatura) koje prikuplja u realnom vremenu i tako omogućava da se kapacitet za obradu poveća i do 70 odsto po vatu.(3) Tehnologija HP 3-D Sea of Sensors takođe automatizuje energetsku efikasnost tako što u potpunosti eliminiše manualno konfigurisanje.
  • Neplanirani prekidi rada korisnike koštaju oko 10 miliona dolara na sat.(4) Tehnologije HP Active Health i HP Insight Online čine HP ProLiant Gen8 jedinim serverom koji automatski analizira sopstveno stanje na osnovu 1.600 tačaka za prikupljanje podataka. Kroz samostalno praćenje, dijagnostiku i proaktivnu podršku, korisnici mogu rešiti neplanirane prekide i do 66 odsto brže.(5)

„Sve viši operativni troškovi data centara nisu održivi, pa kompanije očekuju od HP-a da reši taj problem“, rekao je Mark Potter, viši potpredsednik i generalni direktor, Industry standard Servers and Software, HP. „Mi nudimo inovativne tehnologije koje omogućavaju serverima da se praktično sami o sebi brinu, što osoblju data centara omogućava da više vremena posveti poslovnim inovacijama.“

Projekat Voyager je treća faza HP-ovog višegodišnjeg plana transformacije tržišta servera, koji je startovao u novembru 2011. godine projektom Moonshot. Projekat Moonshot je promenio način na koji se prave serveri koji troše izuzetno malo energije. Projekat Odyssey, druga faza, redefinisao je budućnost kritične obrade podataka. Trećom fazom, projektom Voyager, HP automatizuje svaki aspekt životnog ciklusa servera.

Cena i dostupnost

HP ProLiant Gen8 serveri dostupni su korisnicima koji prvi primenjuju tehnološke inovacije.

HP ProLiant Gen8 serveri postajaće dostupni širom sveta kroz HP-ovu prodajnu mrežu od marta do kraja 2012. godine. To obuhvata HP ProLiant ML server u sopstvenom kućištu za udaljene lokacije i ogranke, kao i višenamenski HP ProLiant DL server za ugradnju u orman koji pruža balans efikasnosti i performansi. U ponudi su i HP ProLiant BL blejd serveri spremni za konvergentnu infrastrukturu i HP ProLiant SL skalabilni sistemi servera za web, cloud i masivna okruženja.

Pročitajte i ovo...