Home TekstoviNove tehnologije Siemens-ov „energetski kamion“ proputovao Srbijom

Siemens-ov „energetski kamion“ proputovao Srbijom

by bifadmin

„Energetski kamion“ Siemens-ovog sektora Energetika tokom ove nedelje obišao je Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Jagodinu i Niš, odnosno pet privrednih društava za distribuciju električne energije koji su u sklopu Elektroprivrede Srbije – PD Elektrvojvodina, PD ED Beograd, PD Centar, PD Elektrosrbija i PD Jugoistok, gde su promovisane nove generacije proizvoda ove kompanije.

Kompanija ima nove proizvode u segmentu:

– Srednjenaponskih vazduhom izolovanih postrojenja za primarnu distribuciju električne energije u elektrodistributivnim mrežama. Reč je o razvodnim postrojenjima iz porodice NXAir i 8BT1, koja se primenjuju na naponskim nivoima do 24kV. Prednosti ovih postrojenja su kompaktnost, pouzdanost u radu, visok nivo bezbednosti prilikom rukovanja, mikroprocesorska zaštita i standardizovana konstrukcija. Takođe, dokazani interval između dva održavanja je duži od deset godina.

– Srednjenaponskih rasklopnih uređaja za dalekovode. Reč je o reklozerima tipa 3DA i Fuse guard uređajima, koji imaju primenu na otklanjanju prolaznih kvarova na dalekovodima, koji čine ukupno ukupno 80 odsto svih kvarova. Upotrebom ovih uređaja dobija se značajno poboljšanje u pogledu pouzdanosti elektroenergetske mreže. Dodatno, uređaji tipa Fuse Guard su jedinstveno rešenje koje još nije primenjeno u Evropi i želja je Siemensa d.o.o. Beograd da Srbija bude prva država koja je instalirala ovaj uređaj.

– Mikroprocesorske zaštite za prenosne i distributivne sisteme. Reč je o mikroprocesorskim relejima iz porodice SIPROTEC 5 koje karakteriše modularno izvođenje, jednostavna nadogradivost i proširivost u širokom dijapazonu. Slobodno možemo reći da ovi uređaji predstavljaju revolucionarno rešenje u delu mikroprocesorskih zaštita i pametnih mreža.

Učesnici predavanja mogli su da se upoznaju sa prednostima ovih postrojenja kako kroz teoretsku prezentaciju, tako i kroz praktične oglede. Postrojenja su specijalno za ovu priliku posebnim, „energetskim kamionom“, dopremljena u Srbiju.

Pročitajte i ovo...