Home VestiIT i nauka Velika Britanija: 1,2 milijarda selfija za godinu dana

Velika Britanija: 1,2 milijarda selfija za godinu dana

by bifadmin

Prema Ofcom-ovom istraživanju britanskog tržišta telekoma i medija „2015. Communications Data Report“ pametni telefoni su u Velikoj Britaniji preuzeli primat od laptopova kao omiljeni uređaji za onlajn komunikaciju.

Jedna od tri osobe u Velikoj Britaniji smatra da su pametni telefoni najvažniji uređaj za pristup internetu, što je porast u odnosu na 2014, kada je to mislilo 22% Britanaca. Istovremno, laptopovi su doživeli pad, sa 40% na 30% u istom periodu.

Taj trend je doživeo porast posebno zahvaljujući ogromnom prodoru 4G tehnologije u poslednjih godinu dana. Na početku 2014. godine mobilnih pretplatnika koji su koristili 4G u Velikoj Britaniji je bilo 2,4 miliona, u poređenju sa 23,6 miliona na kraju iste godine. Korisnici 4G sada više kupuju onlajn, koriste mobilno bankarstvo i gledaju TV sadržaj preko svojih pametnih telefona.

Međutim, jedan od najzanimljivijih podataka pominje se pri kraju izveštaja. Naime, procenjuje se da su Britanci u proteklih godinu dana napravili čak 1,2 milijardu selfija, a svaka deseta osoba na Ostrvu priznaje da slika selfije najmanje jednom nedeljno.

Pročitajte i ovo...