Home VestiEkonomija Superste: Javnost bira polufinaliste programa od pet miliona dinara

Superste: Javnost bira polufinaliste programa od pet miliona dinara

by bifadmin

Aktivisti i mladi lideri okupili su se početkom juna na Avali, gde su u okviru programa donacija Superste, na hakatonu Ideodrom, razvijali svoje ideje.

Superste mentori, iskusni profesionalci iz sveta biznisa kao što su Andrea Brbaklić (Erste Banka), Ivan Ćosić (Plan&Hill), Sonja Dakić (DajDaj), Biljana Dakić Đorđević (Trag fondacija), Aleksandra Kosanović (Nova Communications), Đorđe Krivokapić (FON), Marko Radenković (Nova Iskra), Dejan Ubović (KC Grad), Dragana Đermanović (Bee Premium Group), i nezavisni konsultanti Aleksandar Maćašev i Aleksandra Vesić pomogli su ovim mladim ljudima da razviju i dodatno usavrše svoje ideje. Projektne ideje stigle su od formalnih i neformalnih grupa širom Srbije, od Novog Sada do Niša, preko Beograda, Inđije, Smedereva, Jagodine i Gornjeg Milanovca.

Dvodnevne radionice na Ideodromu pružile su priliku da 33 najbolje ideje iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja dostignu viši nivo i razviju se u projekte koji bi trebalo da dugoročno doprinose razvoju društva. U ovom trenutku u proces izbora projekata koji ulaze u polufinale uključuje se javnost, putem onlajn glasanja. Ideje koje budu podržane od strane zajednice naći će se među 20 finalista koji će imati priliku da se predstave pred žirijem 16. juna. Žiri će odabrati 10 projekata, a ukupni fond za njihovu realizaciju iznosi 5.100.000 dinara.

Pročitajte i ovo...