Home VestiEkonomija Schneider Electric Srbija uspešno ulazi u godinu jubileja

Schneider Electric Srbija uspešno ulazi u godinu jubileja

by bifadmin

Kompanija Schneider Electric Srbija, lider u upravljanju energijom i automatizacijom, ove godine obeležava jubilarnih 15 godina poslovanja u Srbiji. Direktor Dejan Marković najavljuje učešće u novim infrastrukturnim i komercijalnim projektima.

Schneider Electric Srbija je tokom prethodne godine učestvovala u realizaciji projekata rekonstrukcije sopstvene potrošnje hidroelektrane Đerdap, završetku poslovnog kompleksa GTC4, proširenju kapaciteta fabrike Cooper Tyres, fabrike Hutchinson u Rumi, kao i projekata u oblasti izgradnje saobraćajne infrastrukture, odnosno početku izgradnje autoputa Bar-Boljare u Crnoj Gori.

„Za nas je prošla godina bila izuzetno uspešna, što je delimično i posledica većeg obima aktivnosti u oblastima energetike, infrastrukture i turizma. U 2017. godini cilj nam je da učestvujemo u svim većim infrastrukturinim ili komercijalnim projektima u Srbiji i Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na stambene, hotelske i maloprodajne komplekse, u svetlu činjenice da ostvarujemo sve veću zaradu segmentu retail biznisa“, istakao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric u Srbiji. Prema njegovim rečima, ovom povoljnom trendu doprinelo je pojednostavljivanje građevinske regulative, kao i dolazak novih stranih investitora u zemlju.

Pored sedišta kompanije u Beogradu, koje je komercijalno zaduženo za teritoriju Srbije i Crne Gore, Schneider Electric ima i razvojni center u Novom Sadu, Schneider Electric DMS NS, u kome više od 1.000 mladih stručnjaka razvija softverska rešenja za pametne mreže, za tržišta preko 100 zemalja u kojima Schneider Electric posluje. Schneider Electric DMS NS jedan je od četiri svetska centra Schneider Electric-a za istraživanje, razvoj i proizvodnju softvera.

Kompanija Schneider Electric na globalnom nivou ostvarila je 26 milijardi evra prometa u 2015. godini, a očekuje se da finansijski izveštaj za 2016. prikazati sličan rezultat. Od ukupnog godišnjeg prihoda, čak pet odsto se odvaja za ulaganja u inovacione tehnologije.

Pročitajte i ovo...