Home TekstoviNove tehnologije Predstavljena nova rešenja na konferenciji Cisco Expo u Beogradu

Predstavljena nova rešenja na konferenciji Cisco Expo u Beogradu

by bifadmin

Kompanija Cisco najavila je danas značajna poboljšanja proizvoda i rešenja za kolaboraciju. Nove tehnologije koriste sve prednosti objedinjenih komunikacija – video, prenos glasa i interakcija u realnom vremenu, da bi pružile osećaj neposrednog kontakta osobe sa osobom bez obzira na medij ili uređaj za prenos.

Kako je rečeno, prvog dana na najznačajnijoj konferenciji informacionih tehnologija u regionu, Cisco Expo u Beogradu, eksplozivan rast dešava se u četiri stuba tehnologije – smeštajnim kapacitetima, protoku, brzini izračunavanja i informacijama. Ubrzan je razvoj gustine zapisa na magnetnim uređajima. Već u martu 2007. godine zabeležena je brzina prenosa od 25.6 Tbps. Veličina digitalnog univerzuma bila je 486 eksabajta, a do 2012. prognozira se da će iznositi 2.508 eksabajta.

„Tempo promena je ubrzan. Dešavaju se značajne demografske i ekonomske promene, zajedno sa tehnološkim rastom. Fokus na inovacijama i informacionim tehnologijama je neophodan da bi ostvarili napredak u budućnosti. Širokopojasni Internet je omogućio talas novih aplikacija. Internet je evoluirao od izvora informacija do platforme za najrazličitije aplikacije. Sve postaje povezano, posebno sa razvojem web 2.0 aplikacija i alata”, rekao je Jožek Gruškovnjak, direktor Grupe za poslovna rešenja za Internet Sektora za tržišta u razvoju kompanije Cisco.

Pitanje je kako ove tehnologije da se iskoriste za stvaranje novog sveta – Sveta 2.0, umesto prostog pravljenja standarda za komunikaciju među različitim uređajima.

„Odgovor je kolaboracija! Već sada biznis i javna uprava moraće da se prilagode sve bržim promenama”, istakao je Gruškovnjak.

Nova rešenja za Cisco WebEx, TelePresence, Unified Communications koriste moć mreže kao platforme da maksimalno pojednostave kolaboraciju u okviru i među kompanijama, omogućavaju profesionalcima da brzo i jednostavno identifikuju i povežu se sa pravim ljudima, pronađu eksperte i informacije putem bilo kog medija.

Kako ističu u kompaniji Cisco, aktuelno je nekoliko ključnih trendova koje zahtevaju od organizacija izmenu dosadašnjeg načina rada – globalizacija, zaposleni koriste brojne uređaje kako privatno tako i na poslu, kao i povećana mobilnost. Portfolio usluga za kolaboraciju kompanije Cisco namenjen je upravo takvom novom načinu poslovanja. Rešenja mogu biti jednostavno primenjena, koristeći postojeću infrastrukturu, ili uz pomoć prilagođenog softvera; mogu biti montirana bilo kojim redom i brzinom koja odgovara ciljevima pojedinačne kompanije. (A.S.)

Izvor: Mikro.rs

Pročitajte i ovo...