Home TekstoviNove tehnologije HP lider na tržištu u oblasti outsourcing-a štampe

HP lider na tržištu u oblasti outsourcing-a štampe

by bifadmin

Beograd, 25. decembar 2009 – HP ima lidersku poziciju u oblasti outsourcing-a štampe, prema najnovijem istraživanju kompanije IDC. To je najnovije, u nizu nezavisnih istraživanja koja pokazuju da ponuda outsourcing-a štampe kompanije HP privlači sve veći broj korisnika.

HP-ov outsourcing štampe ima suštinsku ulogu u snižavanju troškova, povećavanju produktivnosti i smanjivanju uticaja infrastrukture štampe na okruženje.

HP-ov outsourcing štampe transformiše poslovne procese optimizovanjem infrastrukture za grafiku i štampu kod korisnika, a u suštini upravlja kompletnim grafičkim i štamparskim oruženjem, te poboljšava i pojednostavljuje tok dokumenata.

HP je prema nedavnom istraživanju “Managed Print Services – Global Market and Provider Analysis”(1) kompanije IDC identifikovan kao lider na tržištu. U uzorku na kojem obavljeno istraživanje HP je imao najveći broj ugovora za outsourcing štampe među proizvođačima štamparske opreme.(2)

“HP je proširio svoje mogućnosti da bi ojačao tržište outsourcing-a štampe svojim informatičkim nasleđem. Mi nastavljamo da zauzimamo sve veći prostor na rastućem tržištu outsourcing-a štampe, ček i da prevazilazimo očekivanja”, kaže Vyomesh Joshi, izvršni potpredsednik HP-ove grupe za grafiku i štampu. “Naš nedavni rast daje moćan zamajac HP-ovoj strategiji da uspostavi dugoročne ugovorne odnose sa vodećim svetskim kompanijama, dok nastavljamo da predvodimo transformaciju digitalne štampe.”

U Gartnerovom magičnom kvadrantu za 2009. godinu u oblasti outsourcing-a štampe, HP je pozicioniran u liderski kvadrant,(3) a “Prognoze za tržište outsourcing-a štampe za 2009. godinu” koje izdaje Photizo Group kompaniju HP proglašavaju za lobalnog lidera.(4)

“IDC-ovo istraživanje, uz prepoznavanje HP-ove liderske pozicije poput sličnih izveštaja, po mom mišljenju jasno pokazuje da HP ostaje najbolji izbor za korisnike koji žele da investiraju u outsourcing štampe i koji traže nove načine da snize troškove i poboljšaju produktivnost”, kaže Bruce Dahlgren, viši potpredsednik HP-ove grupe za grafiku i štampu. “Verujem da HP-ov opsežan portfolio proizvoda, snaga u oblasti umrežavanja i uslugama, kao i stručno znanje, pozicioniraju kompaniju kao lidera i dovode do toga da se korisnici i dalje odlučuju za HP kao pouzdanog partnera za outsourcing štampe.”

HP je nedavno najavio i globalnu poslovnu jedinicu za uslužna poslovna rešenja (Managed Enterprise Solutions; MES) koju unutar grupe za grafiku i štampu vodi Bruce Dahlgren, širu saradnju sa Canonom, unapređene prodajne pakete, hardver i rešenja, HP Printing Payback kampanju, a pustio je u rad i najveće ikada HP-ovo rešenje za upravljanje tokom štampe.

Jedinstveno po sveobuhvatnosti “Managed Print Services – Global Market and Provider Analysis” istraživanje kompanije IDC obuhvata 10 zemalja iz četiri regiona – SAD, zapadna Evropa, Azija-Pacifik i Južna Amerika.

Istraživanje pokazuje da se primarna motivacija za uvođenje outsourcing-a štampe vezuje za snižavanje troškova, a slede optimizacija infrastrukture štampe i ekološka održivost. Istraživani su i drugi motivatori: usklađenost s propisima i bezbednost, čuvanje papirnih dokumenata, transformacija poslovnih procesa, pripajanje ili akvizicija drugih kompanija, te produžavanje ugovora.

“Rezultati istraživanja pokazuju HP-ovu snagu u uslužnom upravljanju štampom”, rekla je Angèle Boyd, analitičarka i potpredsednica grupe u IDC-u. “Zahvaljujući HP-ovim IT sposobnostima i odeljenju za poslovne usluge, formalno EDS, grupa za grafiku i štampu postaje sve važnija snaga na ovom rastućem tržištu.”

Pročitajte i ovo...