Home TekstoviNove tehnologije Trimo nagrađen za tehnološke inovacije

Trimo nagrađen za tehnološke inovacije

by bifadmin

Na konkursu “Best Technology Award” (Nagrada za najbolju tehnologiju) u organizaciji Razvojnog centra za alate TECOS iz Slovenije, pobedio je ArtMe, dok je na međunarodnom događaju iz oblasti robotike u San Sebastijanu, na godišnjem susretu između industrije i nauke (European Robotics Technology Platform i European Robotics Research Network) Trimo ovog proleća osvojio treće mesto u oblasti robotike. Inače, ArtMe je izgled fasade, koji omogućava popunjavanje fasadne obloge objekta estetskim dizajnom, koji se poigrava preplitanjem zanimljivih oblika, senki i dezena.

Konkurs za Nagradu za najbolju tehnologiju, raspisuje se na osnovu Javnog konkursa za podršku nacionalnom sistemu inovacija Slovenije i izvodi se u okviru projekta “Tehnološko-inovacijsko čvorište za kompleksne sisteme i inovativne tehnologije”. Komisija je primila 14 predloga za nagradu, a ocenjivani su tehničko-tehološki, poslovno-ekonomski i ekološko-energetski kriterijumi.

Autori pobedničke prijave (dr Viktor Zaletelj iz Trima, dr Aleš Petek i dr Karl Kuzman sa Mašinskog fakulteta), za najbolju proizvodnu tehnologiju nagrađeni su besplatnim učešćem na Međunarodnoj konferenciji ICIT & MPT (International Conference on Industrial Tools and Material Processing Technologies – Internacionalna konferencija o alatima i tehnologijama za obradu materijala), koja će se održati na jesen 2011.

Inače, ArtMe je sa Qbiss by Trimo proizvod koji je već poneo zvanje najbolje slovenačke inovacije u 2009. godini, u konkurenciji više od 100 proizvoda.

Na dodeli evropske nagrade za povezivanje industrije sa naukom na području robotike, EUROP/EURON Nagrade za transfer tehnologije (EUROP/ENRON Technology Transfer Award), svojim rešenjem robotizovanog manipulatora za montažu fasadnih elemenata, Trimo je osvojio treće mesto.

Pročitajte i ovo...