Home TekstoviNove tehnologije Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata na konkursu RNIDS-a

Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata na konkursu RNIDS-a

by bifadmin

U Vukovoj zadužbini, u Beogradu, potpisani su ugovori o sufinansiranju projekata između Registra nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) i organizacija koje su odabrane na konkusu.

RNIDS je na osnovu finansijskog plana za 2010, Pravilnika o kriterijumima i merilima za finansiranje projekata i odluke Upravnog odbora RNIDS-a, raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata , kojima se ostvaruju osnovni ciljevi RNIDS-a, utvrđeni Pravilima fonda i drugim aktima RNIDS-a.

Konkurs je objavljen 26. aprila 2010, a prijave za sufinansiranje projekata podnošene su do 31. maja. Podneto je ukupno 35 prijava. Komisija je 1. juna otvorila sve pristigle prijave i pristupila razmatranju i konačnom odabiru.

Trinaest projekata koji su ocenjeni najboljim, dobila su podršku od RNIDS-a i učešće u sufinansiranju u ukupnom iznosu od preko 2.800.000 dinara. Ukupna vrednost svih projekata je preko 10.000.000 dinara. Sufinansiraju se 13 projekata u sledećim oblastima:

– u oblasti marketinga sufinansiraju se ovlašćeni registri (četiri projekta): Madnet iz Pančeva, Ninet iz Niša, Dream technologies group iz Beograda i Stanco iz Petrovca na Mlavi.

– za razvoj servisa i Interneta sredstva su dobili (osam projekata): Connect iz Novog Pazara, Javna ustanova Jugoslovenski pregled iz Beograda, Mikro knjiga iz Beograda, Nacionalni park Tara iz Bajne Bašte , Novi početak NVO iz Bačke Topole, NVO SO open iz Sombora, Zvrk iz Beograda i Muzej istorije Jugoslavije u Beogradu.

– u kategoriji skupova i događaja sufinansira se skup Bizbuzz u Nišu.

Kratke informacije o projektima:

MadNet
Pokreće projekat REGISTRUJ.RS koji treba da zainteresovanim korisnicima, obezbedi olakšanu polaznu poziciju za ostvarivanje prisustva u Internet prostoru republike Srbije, tako što će besplatno ustupiti na korišćenje .rs (ili .*.rs domen) i hosting paket na godinu dana.

Ninet
Pokrenuće projekat edukacije korisnika u južnoj Srbiji zajedno sa marketing kampanjom sa ciljem da poveća prisustvo firmi i uopšte korisnika iz tog dela naše zemlje na internetu. Projekat je nazvan “Predstavljanje planeti, virutelne veze sa realnim svetom”.

Dream Technologies Group
U svojoj kampanji baviće se promovisanjem .rs domena koji svaka domaća kompanija mora da ima. Fokus će biti postavljen na .rs domen kao važan deo marketinga i Internet prezentacije jedne firme.

Stanco
Planira da u okviru svog projekta kroz portal preduzetnici.rs pomaže lakšem nastupu malih privrednika iz jugoistočne Srbije na internetu kroz edukaciju, promovisanje i pomoć u realizaciji njihovih sopstvenih projekata na internetu.

Connect
Kroz lokalno delovanje u nerazvijenoj sredini projekt želi da razvije portal za Sandžak i poveća upotrebu Interneta i broj prezentacija iz Sandžaka na Internetu.

Javna ustanova Jugoslovenski pregled
Podizanje veb portala koji će davati informacije o svim projektima vezanim za Dunav i zemlje dunavskog sliva. Portal će se razvijati u nekoliko faza, a namenjen je najširoj javnosti u Srbiji i inostranstvu, a posebno privrednim subjektima. Portal će biti razvijen na srpskom i engleskom, a u skraćenoj i na nemačkom jeziku.

Mikro knjiga
Cilj predloženog projekta časopisa Mikro-PC World je uvođenje novih informacionih tehnologija i razvoj medijske i informatičke pismenosti, edukacije dece i mladih srednjoškolskog uzrasta, kao i ravnomeran razvoj i osposobljavanje srednje generacije kojoj je potrebno informatičko znanje. Istovremeno je cilj da se očuva srpski nacionalni identitet koji je ugrožen stranim uticajima kroz novu terminologiju i socijalne računarske skupove kontrolisane od inostranih institucija.

Nacionalni park Tara
Projekat bi obuhvatio tri grupe aktivnosti : izradu baze podataka biljnog i životinjskog sveta koja bi bila postavljena u vidu internet strana na sajtu NP Tara, izradu multimedijalnog prikaza kroz program za prikaz virtuelnog pregleda svih vidikovaca na Tari i promociju navedenih Internet usluga i sadržaja u medijima.

NVO – Bačka Topola
Organizovanje sistema daljinskog obrazovanja za poljoprivredne proizvođače preko Interneta, korišćenjem sopstvenog sajta uz pionirski poduhvat stvaranja programiranog edukativnog materijala i povezivanja sa interaktivnom veb lokacijom udruženja.

NVO SO open
Projektom .RS za MZ“ predviđeno je da se populariše korišćenje Interneta u ruralnim sredinama, ali i da se mesnim zajednicama ukaže da kroz mogu da uspostave dobru saradnju sa mesnim stanovništvom. Svako selo na teritoriji grada Sombora dobiće besplatno svoj domen na Internetu i prostor za lokaciju.

Zvrk
Planiranim programom održavanja i daljeg unapređenja veb lokacija predviđa uvođenje Internet rečnika i audio vizuelnih sadržaja na engleskom i italijanskom jeziku namenjenog deci od 4-12 godina.

Muzej istorije Jugoslavije
Bogata foto arhiva muzeja se kroz projekat indeksira, obrađuje, digitalizuje i otvara preko Interneta svim istraživačima.

BiZbuZZ
Konferencija o korporativnom prisustvu na Internetu, Internet marketingu – svim prednostima koje korišćenje Interneta donosi poslovnoj praksi u načinima prezentacije najboljih modela i strategija za predstavljanje firmi i njihovih ponuda na Internetu, prakse najefikasnijeg obraćanja potencijalnim klijentima.

Konkurs za sufinansiranje projekata je i dalje otvoren. Drugi termin za učešće na konkursu se završava 1. septembra 2010. godine. (A.S.) Mikro.rs

Pročitajte i ovo...