Home VestiIT i nauka Šansa za srpske digitalne kompanije: Milion funti za startap

Šansa za srpske digitalne kompanije: Milion funti za startap

by bifadmin

Na Digitalnom Šordič festivalu u Londonu raspisan je konkurs pod nazivom „Million funti za startap“ za kompaniju koja se bavi digitalnim tehnologijama i koja na najbolji način pokaže da je spremna da pokrene biznis u Londonu i odatle „osvoji svet“. Pobednička kompanija će ne samo osvojiti milion funti u te svrhe, već će dobiti i namensku podršku i pomoć partnera. Konkurs je raspisan sa ciljem da predstavi London kao primarnu lokaciju za osnivanje globalnih digitalnih tehnoloških kompanija i važi za sve kompanije širom sveta, uključujući i Srbiju.

Zainteresovane kompanije moraće da pokažu da imaju sposobnost da upotrebe nagradu od milion funti, a ostali uslovi konkursa podrazumevaju da godišnji promet učesnika mora da bude ispod milion funti, i da kompanija ne postoji duže od 10 godina. Konkurs je otvoren za prijave do 29. avgusta, 2013. godina do 12h, a finale će se održati krajem 2013. godine. Više informacija, kao i potrebni formulari dostupni su na sajtu www.millionpoundstartup.com.

Konkurs „Million funti za startap“ podržale su brojne kompanije, ali i gradonačelnik Londona, Tech City investiciona organizacija (Tech City Investment Organisation -TCIO), Taylor Wessing, kao i svetska konsultanstka mreža Ketchum i mnogi drugi. U Srbiji konkurs podržava članica Ketchum mreže, PR agencija Olaf&McAteer.

digitalci

Proces takmičenja:

•Prvi krug: zatvara se u 12:00h, 29. avgusta 2013. godine
Učesnici kreiraju profil na sajtu i odgovaraju na niz osnovnih pitanja o svojoj kompaniji. Ove informacije će biti dostupne javnosti koja će moći da razmotri konkretnu ideju i da svoje mišljenje.

•Procene: Uspešni učesnici ući će u fazu ocenjivanja, koja će trajati od septembra do novembra 2013. godine.
Učesnici koji prođu ovaj krug takmičenja moraće da popune još jedan detaljan upitnik o svojoj kompaniji. Proces procene konkurentnosti imaće i nekoliko „pitch“ faza, odn. prezentacija (ili usmeno ili online).

•Poslednji krug: Pobednik će biti proglašen tokom decembra 2013. godine
U ovoj poslednjoj fazi, za svakog od finalista (a biće ih oko 20) biće urađen „due diligence“. Žiri sastavljen od uspešnih preduzetnika i investitora izabraće pobednika.

•Proces takmičenja vodiće kompanija „Digital Innovation Solutions“ uz podršku ostalih partnera.

Pročitajte i ovo...