Home VestiPolitika i društvo Potpisan Ugovor o poveravanju delatnosti od opšteg interesa PD „EPS Snabdevanje“

Potpisan Ugovor o poveravanju delatnosti od opšteg interesa PD „EPS Snabdevanje“

by bifadmin

Prof. dr Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Dejan Vasić, direktor Privrednog društva „EPS Snabdevanje“ potpisali su Ugovor o poveravanju delatnosti od opšteg interesa PD „EPS Snabdevanje“.

Na sednici Vlade Srbije, održanoj 4. juna, usvojeno je rešenje o određivanju javnog snabdevača električnom energijom i taj posao je poveren PD „EPS Snabdevanje“, čiji je osnivač Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“. Vlada Srbije je odobrila i danas potpisani ugovor o poveravanju obavljanja delatnosti od opšteg intersa „EPS Snabdevanju“.

struja

Ovom odlukom ispunjavaju se odredbe Zakona o energetici i Zaključak Vlade Srbije od 16. novembra 2012. godine kojim se usvajaju polazne osnove za reorganizaciju EPS-a. Time su ispunjeni zakonski uslovi i Agenciji za energetiku predat je zahtev da „EPS Snabdevanje“ dobije licencu za snabdevanje tarifnih kupaca. Na taj način „EPS Snabdevanje“ može da postane snabdevač svih kupaca električne energije koji se snabdevaju po regulisanim cenama (domaćinstva, mali i kupci na srednjem naponu).

Pročitajte i ovo...