Home VestiPolitika i društvo Brazilski hakeri pomešali NASA i NSA

Brazilski hakeri pomešali NASA i NSA

by bifadmin

U želji da naškode američkoj obaveštajnoj agenciji NSA hakeri iz Brazila dodali su još jedno slovo i napali čuvenu svemirsku agenciju.

nsanasa

S obzirom da su neki brazilski mediji prošle nedelje objavili vest da je NSA prisluškivala političke aktivnosti njihovog državnog vrha, kao i upravnih odbora energetskih kompanija, ovo je dovelo do malog diplomatskog skandala kada je predsednica Đilma Rusef otkazala svoju ranije dogovorenu posetu Vašingtonu i Baraku Obami. I hakeri iz Brazila su hteli da ostave svoju poruku i napadnu sajtove koje koristi NSA. Međutim, malo su skrenuli sa svog puta.

„Neki aktivisti odlučili su da protestuju protiv prakse NSA ali izgleda da su odabrali pogrešnu metu. Oni su napali zvanični sajt svemirske agencije NASA i na njemu ostavili poruku „Prestanite da nas špijunirate“, kao i zahtev za nenapadanjem Sirije“, prenosi brazilski portal za vesti Uol. Portparol NASA potvrdio je da su se ovi hakerski napadi desili, i to na nekoliko sajtova u vlasništvu ove agencije. „Ključni podaci o važnim misijama nisu bili kompromitovani, a naše osoblje preduzelo je sve mere da istraži i ukloni pomenute poruke“, rečeno je u NASA.

Pročitajte i ovo...