Home VestiIT i nauka HP: 92% kompanija sa Forbsove liste prijavilo syber napade

HP: 92% kompanija sa Forbsove liste prijavilo syber napade

by bifadmin

Čak 92 odsto kompanija sa Forbsove liste Global 2000 prijavilo je upade u kompjuterre u poslednjih 12 meseci. Ovaj rast je posledica nastanka sve sofisticiranijih načina za deljenje informacija i alata za krađu podataka. Istraživanja procenjuju da globalno crno tržište cyber kriminala ima vrednost od 104 milijarde dolara godišnje

S druge strane, razvoj regulative povećava bezbednosne zahteve što globalnim organizacijama povećava troškove neusklađenosti za 13,7 miliona dolara. Pored toga, u okruženju u kojem korisnici donose sopstvene uređaje na posao, IT odeljenje više ne kontroliše sve tačke, što znači mnogo više prostora za pokušaje napada.

HP-ovi novi proizvodi i usluge omogućavaju organizacijama da bezbednosnim izazovima priđu kroz jedinstven pregled zaštite informacija, upravljanja rizikom i usklađenosti. Zasnovana na HP-ovim vodećim istraživanjima i angažovanju bezbednosnih profesionalaca, nova ponuda omogućava organizacijama da se izbore sa napadima, da optimizuju izloženost rizicima i da poboljšaju sopstvene zaštitne kapacitete.

“Organizacija je mnogo šira od četiri zida poslovne zgrade. Ona je napravljena od obimnog ekosistema dobavljača, uređaja koji mogu otići bilo kuda i interneta koji je bukvalno globalan”, rekao je Arthur Wong, viši potpredsednik i generalni direktor, Enterprise Security Services, HP. “HP omogućava korisnicima da smanje rizike i da upravljaju kompleksnom zaštitom protoka informacija, interno i eksterno. To našim korisnicima omogućava da se fokusiraju na sopstvene inovacije.”

HP-ov pristup zaštiti bori se protiv životnog ciklusa napada putem prevencije i otkrivanja opasnosti u realnom vremenu, od aplikativnog sloja do veze između hardvera i softvera.

hp rizici

Nova i unapređena ponuda obezbeđuje onemogućavanja pretnji u realnom vremenu i tehnologije za samostalno ispravljanje problema koje su napadi napravili. Pored toga, nova rešenja koriste crowd-sourcing pristup za poboljšanje zaštite:

• HP Threat Central je prva bezbednosna platforma bazirana na moći zajednice, a koja obezbeđuje automatizovanu saradnju između organizacija radi borbe protiv aktivnih pretnji u realnom vremenu.
• HP TippingPoint Next-Generation Firewall (NGFW) rešava rizike koje donose cloud, mobilnost i korisnički uređaji, tako što kreira pouzdanu zaštitu snažnih performansi koja daje granularnu vidljivost i kontrolu aplikacija.
• HP ArcSight i HP Fortify donose bezbednosne tehnologije bazirane na podacima, među kojima su HP ArcSight Application View, HP ArcSight Management Center, HP ArcSight Risk Insight i HP ArcSight Enterprise Security Manager (ESM) v6.5c. Ove tehnologije omogućavaju bezbednosnim tipovima da rade efikasnije i da ubrzaju otkrivanje opasnosti u realnom vremenu.
• HP SureStart, prva i jedina tehnologija za samostalno ispravljanje problema nastalih zbog napada, automatski oporavlja BIOS računara u prethodno bezbedno stanje u slučaju napada ili kvara. To korišćenje HP EliteBook računara čini bezbednim i od budućih pretnji. Ova ponuda je deo HP BIOSphere firmvera koji automatizuje zaštitu podataka i pruža robustne opcije za podešavanje i upravljanje poslovnim računarima.

Dok broj potencijalnih napadača raste, interni bezbednosni timovi se muče da odgovore na brzinu i ozbiljnost napada.

HP Managed Security Services (MSS) omogućava internim timovima da ubrzaju otkrivanje pretnji, kao i da na njih reaguju i spreče ih. Uz HP MSS, upadi se otkrivaju u roku od 11,8 minuta, a 92 odsto velikih incidenata se rešava za manje od dva sata nakon otkrivanja. Bezbednosni stručnjaci za HP MSS takođe poseduju globalno i lolakno poznavanje regulative i standarda radi poboljšavanja opšteg odnosa prema rizicima.

Nova HP MSS i HP Enterprise Services ponuda omogućava unapređivanje bezbednosti, upravljanje izazovima vezanim za regulativu i smanjivanje rizika:

• HP Supplier Security Compliance Solution štiti tok informacija širom mreže dobavljača organizacije. Nakon upada u pdatke, organizacije mogu održati kontrolu nad podacima radi minimalizovanja gubitka novca, tajnih informacija i poverenja korisnika.
• HP Distributed Denial of Services (DDoS) Protection Services koriste vodeće bezbednosne alate, HP MSS i neprekidno praćenje od strane iskusnih analitičara, kako bi organizacije otkrile i odmah preduzele aktivnosti protiv DDoS i napada na web aplikacije. Zahvaljujući tome, korisnici mogu smanjiti potencijalne gubitke od prekida u radu sistema i od gubitka produktivnosti.

Pročitajte i ovo...