Home VestiPolitika i društvo SAD: Stariji zaposleni žele dobru penziju, a mlađi zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce

SAD: Stariji zaposleni žele dobru penziju, a mlađi zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce

by bifadmin

Generacijski jaz na poslu upadljiv je i kada se radi o poznavanju novih tehnologija ali i u pogledu privilegija koje različite starosne grupe za sebe traže.

Naime, najnoviji izveštaj PayScale-a pokazuje da je među najmlađim zaposlenima u Americi, tzv Generacijom Y (rođenima od početka 1980-ih do početka 200o-ih) najmanja rodno zasnovana razlika u platama, dok je najveća razlika u zaradama između muškaraca i žena kod pripadnika generacije bejbi bumera (rođeni između 1946. i 1964.).

zdravstveno

Međutim, jedna od najzanimljivih generacijskih razlika je u privilegijama. Tako bejbi bumeri od poslodavaca najčešće traže dobar penzioni plan, privatno zdravstveno osiguranje i službeni automobil. Pripadnici Generacije X (rođeni između 1966. i 1976.) zadovoljni su ako uspeju da dobiju mogućnost rada od kuće, plaćeni internet i slobodne praznike, dok Generacija Y ima ubedljivo najneobičnije prohteve – karte za javni prevoz, plaćen prekovremeni rad i zdravstveno osiguranje za svoje kućne ljubimce. Pripadnici ove generacije na listi prioriteta stavljaju dovođenje kućnih ljubimaca na posao daleko iznad velikih zarada.

U jednoj stvari se međutim sve generacije slažu – da imaju male plate. Više o generacijskim razlikama u obrazovanju, stavovima prema radu, životnim stilovima, zaradama i sl, možete pročitati na ovom sajtu.

Pročitajte i ovo...