Home VestiIT i nauka Održan Extreme dan 2013

Održan Extreme dan 2013

by bifadmin

Extreme je u sredu 11.12.13. godine, organizovao svoje tradicionalno godišnje okupljanje – Extreme dan 2013, na kome su predstavljeni najnoviji trendovi, način na koji oni utiču na tržište, a bilo je reči i o konkretnim alatima.

Kao glavni pravci razvoja identifikovani su Cloud Computing (računarstvo u oblaku), korišćenje mobilnih uređaja (tableti i mobilni telefoni), „konzumerizacija“, društvene mreže, Big Data (upravljanje velikom količinom podataka), rastuća briga o bezbednosti i zaštiti privatnosti korisnika.

Extreme-dan-2013 (7)

Svaka od ovih tendencija ima, u većoj ili manjoj meri, svoje implikacije na lokalne kompanije, a u nastavku Extreme dana bilo je reči o tome kako se ovaj uticaj vidi, šta je to što kompanije mogu da urade kako bi bile spremne za promene koje su nastale i koje će tek uslediti, kao i na koji način Extreme može da im pomogne u tome.

Od konkretnih alata, bilo je reči o Direct Access i ESET Secure Autentication, zatim o Office 365 i iskustvima korisnika i, na kraju, o novom Microsoft Dynamics CRM-u koji je doživeo drastične transformacije, najviše u pogledu jednostavnosti korišćenja.

Sve prezentacije se mogu pronaći na strani: http://extreme.rs/extreme-dan-2013/

Pročitajte i ovo...