Home VestiPolitika i društvo Konferencija za srednjoškolce: “Vreme kada stvaramo”

Konferencija za srednjoškolce: “Vreme kada stvaramo”

by bifadmin

U ponedeljak, 26. januara, Novosadska unija srednjoškolaca će u u Kulturnom centru biti domaćin konferencije pod nazivom “Vreme kada stvaramo”. Cilj konferencije je motivisanje srednjoškolaca u Novom Sadu za dugoročno obrazovanje, svakodnevan rad na ličnim ciljevima i ostvarivanju svojih planova.

Novosadski srednjoškolci koji treba da stanu na svoj put, pravilno ga odaberu i najbitnije – da istraju na njemu, rešili su da početak ove godine koja je pred nama simbolično obeleže pokretanjem ove teme, da ispričaju priče koje su inspirativne i prisete se koliko je nesalomiv ljudski duh.

Posetioci konferencije imaće priliku da saznaju više o procesu stvaranja, bilo da je reč o umetnosti, poslovanju, civilnom sektoru, komunikacijama ili patentima. Predavače čine renomirani stručnjaci iz ovih oblasti: Rodoljub Oreščanin, Čarls Keter, Dejana Bačko, Stefan Velja, i Marijeta Lazor.

Konferencija  “Vreme kada stvaramo” počinje u 12:30 časova u Kulturnom centru  u Novom Sadu.  Konferenciju su podržali  udruženje “Biznisnova”, Centar  “Horizont 21″i Kulturni  centar Novog Sada.

Prijave  su otvorene  putem stranice:
http://nus.org.rs/blog/prijava-za-prisustvovanje-konferenciji-vreme-kada-stvaramo-2/#more-48

Učesnici konferencije su:

1. Rodoljub Oreščanin, nacionalni direktor Linking Partners, NGO iz SAD-a koja pomaže preduzetništvo kod marginalizovanih grupa; menadžer outsource centra za CheckaTrade UK i Osnivač i predsednik Biznisnove, centra za proaktivno poslovanje

2. Charles Cather, Amerikanac iz Čikaga koji je ignorisao loš rejting Srbije i posetio je 2010 godine. Toliko mu se dopala da je ostao u njoj i radi na promeni stava i slike o Srbiji kroz društvene mreže i blogove.

3. Dejana Bačko, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu, koja već 15 godina slika nogama. Za to vreme stvorila je više od 500 radova, a u poslednje vreme istražuje i druga polja likovne umetnosti.

4. Stefan Velja, maturant Gimnazije “J. J. Zmaj” u Novom Sadu koji je osvojio nagradu pod nazivom “Eureka” u Briselu 2014 godine.

5. Marijeta Lazor, konsultant za integrisane marketing komunikacije Novosadskog sajma.

Pročitajte i ovo...