Home VestiPolitika i društvo Obnova pruge Beograd-Bar počinje do kraja 2015.

Obnova pruge Beograd-Bar počinje do kraja 2015.

by bifadmin

Obnova barske pruge kroz Srbiju počeće do kraja ove godine i finansiraće se sredstvima ruskog kredita u iznosu od 200 mil USD, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je prilikom obilaska obnovljene deonice barske pruge između Valjeva i Lastre, rekla novinarima da će biti rekonstruisano 200 kilometara te pruge kroz Srbiju i da će prema prvim procenama, za to biti potrebno najmanje godinu dana.

„Očekujemo da ćemo se time vratiti na projektovanu brzinu i pre svega na projektovano vreme, a to je osam sati putovanja do Crne Gore, koliko nam je nekada trebalo“, kazala je Mihajlović.

Mihajlović je navela da je deo te pruge koji je bio oštećen na dva mesta između Valjeva i Lastre u majskim poplavama, sada potpuno obnovljen i da se od 5. marta normalno odvija saobraćaj na toj deonici.

Ona je ukazala da su „Železnice Srbije“ od maja do danas izgubile skoro milijardu dinara kada se uzme u obzir izgubljeni prihod od prevoza robe i putnika.

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...