Home VestiPolitika i društvo Akcionar Tesle tužio Ilona Maska zbog tvitova

Akcionar Tesle tužio Ilona Maska zbog tvitova

by bifadmin

Samo je bilo pitanje vremena kada će neko tužiti Ilona Maska za tvitovanje koje značajno utiče na cenu akcija njegove kompanije Tesla Motors, ali i na vrednost pojedinih kriptovaluta.

Da podsetimo, Mask je već radio slične stvari pa je 2018. godine bio prinuđen, u dogovoru sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti, da plati novčanu kaznu ali i da obeća da više svojim tvitovanjem neće uticati na tržište.

Ekscentrični milijarder je pak nastavio to da radi, što je, kako kažu upućeni, investitorima nanosilo štetu koja se broji milijardama dolara, kao u slučaju kada je tvitovao da je vrednost Tesle “nerealno visoka” i uzrokovao pad kompanijine vrednosti za više od 13 milijardi dolara.

Upravo zbog takvih stvari jednom od akcionara – Čejsu Geritiju – je prekipelo, i on je podneo tužbu protiv Maska. Geriti za Maskovo ponašanje donekle krivi i upravni odbor i menadžment kompanije, koji se uopšte nisu trudili da ga obuzdaju prilikom njegovih kontroverznih nastupa. Njihova neaktivnost izazvala je finansijsku štetu svim uključenim stranama, pa i akcionarima, smatra on.

Foto: QuinceCreative, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar