Home VestiZabava Folksvagen se šalio da menja ime

Folksvagen se šalio da menja ime

by bifadmin

Objava Folksvagena da će zbog zaokreta ka električnim automobilima promeniti ime u Voltsvagen, ipak je bila prvoaprilska šala, saopštio je nemački automobilski gigant.

Mnogi su u nju poverovali, i to sa dobrim razlogom. Prvo, zato što je sam Folksvagen ovo objavio, a drugo – zato što je promenio svoje ime na zvaničnom vebsajtu za američko tržište, gde je navodno i trebalo da se zove Voltsvagen. Na sve to, kompanija je unapred obavestila javnost da nije u pitanju šala.

Ipak, ispostavilo se da je delom šala a delom i marketinški trik koji ima za cilj da usmeri pažnju kupaca na Folskvagenova električna vozila. Nemački gigant namerio se da proda milion električnih vozila do 2025. godine a da lansira 70 modela do 2029.

Ova kompanija već godinama pokušava da poboljša svoj imidž koji je ozbiljno narušen skandalom iz 2015. godine kada se ispostavilo da je softver u njenim vozilima iznosio netačne podatke o zagađenju koje emituju dizel motori. Samo godinu dana kasnije počela je da ulaže velike svote novca u električne automobile.

Foto: djedj, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar