Home VestiPolitika i društvo Mapa organizacija i institucija koje prihvataju donaciju polovne odeće

Mapa organizacija i institucija koje prihvataju donaciju polovne odeće

by bifadmin

Ukoliko želite da donirate korišćenu, ali čistu i očuvanu odeću, sada to možete učiniti na više mesta širom zemlje. Postoji čak i mapa organizacija i institucija koje prihvataju donaciju polovne odeće.

Pandemija korona virusa nije izazvala probleme samo za zdravstveni sektor, a samim tim i za zdravlje naših sugrađana, već i za njihovu ekonomsku egzistenciju. Neki rade manje nego ranije ili povremene poslove, neki su posao i izgubili, a neki čak i svoj dom.

Ipak, u ovakvim krizama uvek se ispoljava i velika solidarnost. Ljudi više doniraju novac i potrepštine onima kojima je to potrebno. Međutim, nije uvek lako ni naći pravu adresu za donacije.

Međunarodni festival zelene kulture Green Fest je pokušao da nađe rešenje bar za deo ovih problema, napravivši Mapu organizacija i institucija koje prihvataju donaciju polovne odeće. Dakle, sve očuvane i čiste stvari koje imate možete pokloniti nekome kome su potrebne, ali prilikom doniranja odeće morate voditi računa o dostojanstvu osoba koje primaju donacije. Dakle, ta odeća ne sme biti isflekana i pocepana, već u pristojnom stanju, čista i ispeglana.

Na Mapi se nalaze samo organizacije za koje postoji potvrda da prihvataju donacije u odeći i u toku aktuelne situacije izazvane pandemijom COVID 19.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar