Home VestiPolitika i društvo Izraelci skinuli maske

Izraelci skinuli maske

by bifadmin

Izrael je na dobrom putu da se vrati predpandemijskim navikama, posebno sada kada je ukinuo obavezu nošenja zaštitnih maski na otvorenom. Do ovakvog rezultata međutim nije došao preko noći, oslanjajući se na puku sreću, već dobro osmišljenim i realizovanim antiepidemijskim merama u kombinaciji sa masovnom imunizacijom.

Ova zemlja je pre tri meseca beležila i po 10.000 novozaraženih na dnevnom nivou, međutim sa širenjem imunizacije taj broj je konstantno opadao. Juče je imala samo 44 novozaražene osobe.

Efekti vakcinacije su se u Izraelu videli tek pošto je pola njegove odrasle populacije primilo drugu dozu. Ekonomija je zatim počela da se otvara, a sa njom čak i mesta za druženje i provod.

Najnovija vest je da Izraelci od ovog vikenda mogu “golobradi” napolje, na šta mnogi od njih još ne mogu da se naviknu. Ipak, maske se i dalje moraju nositi unutra, a građani moraju nastaviti da budu oprezni jer postoje novi sojevi virusa za koje se ne zna da li su imuni na zaštitu koju pružaju postojeće vakcine.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar