Home VestiIT i nauka Google Maps uvodi nove opcije – obaveštenja o semaforima, cenama putarine i STOP znakovima

Google Maps uvodi nove opcije – obaveštenja o semaforima, cenama putarine i STOP znakovima

by bifadmin

U globalnoj privredi nije redak slučaj da kompanije preuzmu i dorade tuđe ideje. To će ovaj put učiniti Google koji će svoje mape upotpuniti nekim opcijama koje ima Petal Maps.

Petal Maps je inače razvila kineska kompanija Huawei koja je, podsetimo, na crnoj listi u SAD, što ju je koštalo u pogledu rasta i razvoja, najviše kada je u pitanju njen telefonski biznis. Međutim, sve navedeno ne smeta američkim kompanijama da preuzimaju neka dobra tehnološka rešenja koja ova firma poseduje.

Kako piše Mondo Smartlife, sada će Google od nje preuzeti ideju o nuđenju informacija o semaforima. Google mape će uskoro dobiti ucrtane semafore, a onda će u glasovnu navigaciju biti uvrštena i upozorenja vozačima da se ispred njih nalazi semafor i da vode računa i o tome. Takođe, semafori će biti prikazani i prilikom navigacije za pešake, baš kao što je to sada slučaj u Petal mapama.

Osim toga, Google Maps će ovu sekciju obogatiti dodavanjem znakova STOP duž puta, što će biti obeleženo i glasovnom navigacijom, što će i te kako biti od pomoći nesmotrenim vozačima.

Američka kompanija će ubaciti u svoje mape i cene na naplatnim rampama autoputeva citirajući državne i druge zvanične institucije koje te cene formiraju i naplaćuju.

Sve navedene opcije dostupne su u SAD, Kanadi, Indiji, Japanu i Indoneziji, a tek u narednim mesecima biće dostupni u Srbiji.

Izvor: Mondo Smartlife

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar