Home VestiEkonomija Pretplata na biblioteku igračaka, pozajmljivanje umesto kupovine

Pretplata na biblioteku igračaka, pozajmljivanje umesto kupovine

by bifadmin

U današnjem svetu gde su mnogeporodice sa decom suočene sa ograničenim prostorom i finansijskim izazovima, postavlja se pitanje: Zašto su našim mališanima potrebne stotine igračaka?

Osim što nedostatak prostora često čini skladištenje igračaka izazovnim,neke porodice jednostavno nemaju sredstava za ulaganje u skupe stvari. Paralelno s tim, svakodnevno svedočimo rastućem problemu otpada i neodržive potrošnje. Biblioteka igračaka „Leksaksbiblioteket“ u švedskom gradu Geteburgu želi to da promeni i da podstakne decu i njihove roditelje da dožive čaroliju igre kroz praksu deljenja i pozajmljivanja igračaka, knjiga i društvenih igara.

Zajedno sa decom i roditeljima, ova biblioteka igračaka prilagođava se svojim korisnicima prema njihovim željama i potrebama, što se odražava u bogatom asortimanu i radnom vremenu. Iako je primarno namenjena deci od 0 do 7 godina, ljubazno dočekuje baš sve uzraste. Ovde možetepozajmljivati raznolike igračke i dečje potrepštine, sa impresivnom kolekcijom od preko 900 artikala, koja uključuje dečje knjige, putne krevetiće i čak bicikle.

Na njihovom sajtu imate mogućnost da pregledate celokupni asortiman, rezervišete igračke, ponovno ih pozajmite i zatražite dostavu na svoju kućnu adresu. Osim toga, bibiloteka igračaka redovno organizuje različite događaje za decu, pa je preporučljivo posetiti je tokom radnog vremena, čak i ako niste član, kako biste mogli uživati u igri na licu mesta.

Pozajmljivanjem umesto kupovine

Pozajmljivanjem umesto kupovinom možete ostvariti značajne uštede, kako prostora tako i novca. Osim toga, ova opcija pruža izvanrednu priliku za testiranje interesa vašeg deteta za određenom igračkom pre nego što se odlučite za kupovinu. Možda će se igračka pokazati zabavnom samo prvih nekoliko dana. Korišćenjem ponude biblioteke igračaka izbegavate potencijalno nepotrebne kupovine i omogućavate eksperimentisanje.

Osim praktičnih prednosti, pozajmljivanjem umesto kupovinom takođešaljete važnu ekološku poruku.Učite sebe i svoju decu na konkretnom primeru kako možemo smanjiti svoj ekološki otisak putem deljenja resursa umesto putem neprestane kupovine novih stvari.

Pretplata na biblioteku igračaka nudi mesečne opcije po cenama između 4 i 9 evra, zavisno od o količine artikala koje želite da pozajmite. Pretplatu mogu sklopiti punoletne osobe, a važi za celu porodicu, bez obzira na broj dece.

Izvor: Telegraf Biznis
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar