Home VestiEkonomija Nestlé nastavlja sa investicijama u Evropi

Nestlé nastavlja sa investicijama u Evropi

by bifadmin

Najveća prehrambena kompanija na svetu, Nestlé, je u fabrici smrznutih pica Vagner u Nemačkoj otvorila novi pogon vredan  50 miliona evra. U toku izgradnja još tri fabrike, u Nemačkoj, Španiji i Poljskoj. 

Nestle_logo

Investicijom kompanije Nestlé u fabriku smeštenu u nemačkom gradu Nonvajler povećana je proizvodnja Vagnerovih proizvoda, a ovo ulaganje deo je stalnih nastojanja kompanije Nestlé da ojača svoju stručnost na području smrznute i rashlađene hrane. Ove godine kompanija je najavila i ulaganje od gotovo 40 miliona evra u istraživanje i razvoj u segmentu smrznute hrane u Sjedinjenim Državama.

Krajem maja, nemačka kancelarka Angela Merkel u društvu Pola Bulkea, izvršnog direktora kompanije Nestlé, položila je kamen temeljac za novu fabriku NESCAFÉ Dolce Gusto. Investicija vredna 220 miliona evra najveće je ulaganje kompanije Nestlé u Nemačkoj, a planirano je da će fabrika sa radom započeti u maju 2014. godine i da će zapošljavati oko 450 radnika. Ulaganja u proizvodnju kafe kompanija Nestlé je najavila i u severoistočnoj Španiji, gde će investirati 44 miliona evra u novu tehnologiju u svojoj fabrici NESCAFÉ kafe u gradu Đirona (Giorna). Zahvaljujući novoj opremi povećaće se produktivnost uz istovremeno smanjenje potrošnje vode i energije u proizvodnom procesu.

Prošlog meseca najavljena je i gradnja nove fabrike PURINA hrane za kućne ljubimce u Poljskoj, vredne više od 75 miliona evra, u kojoj će od druge polovine 2014. godine biti zaposleno 200 radnika. Poljski grad Vroclav (Wroclaw) odabran je zbog svoje strateške pozicije u Istočnoj Evropi, ali i zbog činjenice da je Poljska izuzetno značajno tržište za hranu za kućne ljubimce s procenjenih čak 13 miliona kućnih ljubimaca. Početak izgradnje ove nove fabrike poklopio se sa proslavom 20 godina kompanije Nestlé u Poljskoj.

Pročitajte i ovo...