Home Posle 5 „Usamljeni rendžer“ izgubio više od 160 miliona dolara

„Usamljeni rendžer“ izgubio više od 160 miliona dolara

by bifadmin

Da ne može večito da se „muze ista krava“ pokazuje i primer najnovije filmske porodične avanture smeštene na Divljem Zapadu.

dzoni

Visoka produkcija kompanije Dizni i učešće rediteljsko-glumačkog dvojca, Gor Verbinski i Džoni Dep, koji je već za istu firmu zaradio više od tri i po milijarde dolara širom sveta sa prva tri dela sage o Piratima sa Kariba, očigledno ovog leta, doduše u nešto pojačanoj konkurenciji, nisu bili dovoljno veliki magnet za bisokopsku publiku. Produkcija ovog filma, prema sajtu boxofficemojo, koštala je oko 215 miliona dolara, a zaključno sa ponedeljkom, „Usamljeni rendžer“ je u čitavom svetu zaradio oko 175 miliona dolara od prikazivanja. Međutim, u uložena sredstva ne računaju se i ulaganja u marketing filma, u ovom slučaju procenjena na oko 150 miliona dolara. Izvori iz kompanije Dizni procenjuju da je do ove nedelje film „u minusu“ između 160 i 190 miliona dolara.

S druge strane, ni to nije uticalo da Dizni pokvari svoje finansijske pokazatelje u drugom kvartalu ove godine. Iako profit nije porastao, ukupni prihodi jesu za oko 4%, za šta su najviše zaslužni tematski zabavni parkovi i početak letnje sezone. U periodu april-jun kompanija Dizni zaradila je 1,85 milijardu dolara.

Pročitajte i ovo...