Home Vesti Besplatan plac za brvnare nadomak Valjeva

Besplatan plac za brvnare nadomak Valjeva

by bifadmin

Seljani Rebelja odlučili su da „vikendašima“ ponude besplatne placeve na kojima mogu da podižu svoje brvnare. Preduzetnički talenat iskazali su na svojoj Fejsbuk stranici

seoski turizam 03(Rebelj kod Valjeva već je dobro poznat poklonicima seoskog turizma)

Udruženje domaćina „Rebelj – Medvednik“ donelo je odluku da, u cilju privlačenja investitora zainteresovanih za razvoj seoskog turizma, ponudi besplatne placeve za gradnju kuća brvnara u selu Rebelju, udaljenom od Valjeva oko tridesetak kilometara, a koje predstavlja ruralni centar na putu Valjevo-Bajina Bašta. Placevi površine tri ara smešteni su pored puta, a uslovi propisuju da brvnara bude izgrađena u tradicionalnom stilu, od prirodnih materijala i da bude stalno u funkciji, bilo da je vlasnik sam koristi ili iznamljuje. Zabranjeno je ograđivanje placeva, osim živom ogradom, a zemljište se izdaje na period od 99 godina.

Prema računici Udruženja, iznos investicije je ekvivalentan količini novca koju četiri porodice u proseku izdvajaju za dva letovanja, a koje bi mogle da udruže ta sredstva za izgradnju brvnare, uz korišćenje starih vajata, starog crepa i starog nameštaja. Ponuda je stavljena na Fejsbuk pre pet dana, i već je izazvala ogromno interesovanje.

Pročitajte i ovo...