Home VestiPolitika i društvo Otvoren konkurs „Ideja za bolje sutra“ za dodelu sredstava u iznosu od 45.000 evra

Otvoren konkurs „Ideja za bolje sutra“ za dodelu sredstava u iznosu od 45.000 evra

by bifadmin

Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka danas su, zajedno sa Smart kolektivom i Turističkom organizacijom Srbije, predstavile drugo izdanje konkursa “Ideja za bolje sutra” u okviru kojeg će biti dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 45.000 evra.

Na konkursu, koji ima za cilj da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa, mogu da učestvuju socijalna preduzeća, preduzeća koja ostvaruju prihode proizvodnjom i prodajom robe i usluga i koja imaju socijalni cilj kao glavni razlog aktivnosti, preduzeća koja reinvestiraju deo profita radi dostizanja svog socijalnog cilja, male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice i drugi. Sve ove kategorije mogu, u periodu od 27. novembra do 30. decembra 2014, da prijave svoje ideje koje doprinose promociji pozitivnog imidža Srbije u inostranstvu i povećanju njenog izvoznog potencijala. Dvadeset najboljih će ući u najuži izbor za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 5.000 do 10.000 evra.

INTESA BANKA I FONDACIJA DIVAC  BEOGRAD 2711 2014 FOTO Z.KNEZEVIC

Konkurs „Ideja za bolje sutra“ je organizovan u nekoliko faza, a trajaće ukupno 10 meseci. U prvoj fazi, od 27. novembra do 30. decembra, navedene kategorije će moći da prijave ideje za proizvode ili usluge za koje smatraju da na najbolji način mogu da predstavljaju Srbiju. Komisija će tokom druge faze izabrati 20 kandidata koji su predložili najbolje ideje i sa kojima će stručnjaci raditi na razvoju biznis plana. Nakon izrade i ocene biznis planova, stručna komisija će na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrati najbolje.

Pročitajte i ovo...