Home VestiEkonomija Kanadski „Reservoir Minerals“ i američki „Freeport McMoran“ u istraživanje zlata kod Bora ulažu 18,7 mil USD

Kanadski „Reservoir Minerals“ i američki „Freeport McMoran“ u istraživanje zlata kod Bora ulažu 18,7 mil USD

by bifadmin

Kanadska kompanija „Reservoir Minerals“ i američka firma „Freeport McMoran“ postigle su dogovor o zajedničkom ulaganju na projektu istraživanja bakra i zlata „Čukaru Peki“ kod Bora, koje će u 2015. godini iznositi 18,7 mil USD, saopšteno je u subotu.

Kako se navodi, dogovorom dve kompanije predviđeno je da je „Freeport“ isključivo odgovoran za odobreni budžet koji je namenjen daljem geološkom istraživanju dok bi u slučaju kompletiranja studije izvodljivosti, ta firma dobila 75% učešća u zajedničkoj kompaniji „Rakita Exploration“, dok bi preostalih 25% pripalo kompaniji „Reservoir“.

„Reservoir“ je zadovoljan završetkom pregovora o zajedničkom ulaganju i ugovoru akcionara na projektu „Timok“ sa našim partnerima kompanijom „Freeport“, kao i dogovorom o budžetu za 2015. godinu od značajnih 18,7 mil USD“, izjavio je predsednik kompanije „Reservoar minerals“ Simon Ingram.

Ukoliko bi zajednička kompanija završila studiju izvodljivosti sa pozitivnim rezultatima, moglo bi da se pristupi planovima izgradnje rudnika.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...