Home VestiEkonomija AXA Osiguranje: Ukupni prihodi kompanije u prošloj godini porasli 90 odsto

AXA Osiguranje: Ukupni prihodi kompanije u prošloj godini porasli 90 odsto

by bifadmin

Ukupna premija AXA Osiguranja na kraju 2014. godine dostigla je 869 miliona dinara, što je za 90 odsto više nego godinu dana ranije. Na taj način, kompanija je drugu godinu zaredom završila kao najbrže rastuće osiguranje na tržištu po prihodima, zauzevši 1,3 odsto udela na tržištu. Uspešnu godinu zaokružio je rast broja klijenata, kojih ima dvostruko više nego u prethodnoj godini, ukupno – 168 hiljada.

Rastu premije najviše su doprineli rezultati u oblasti neživotnih osiguranja. U ovom segmentu premija je porasla za čak 130 odsto poredeći sa 2013. godinom. Pokretanje proizvoda namenjenog malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima uz početak rada u oblasti obaveznog osiguranja motornih vozila, omogućilo je AXA Osiguranju da napravi ozbiljan iskorak i ostvari odlične rezultate.

U istom periodu, AXA Osiguranje ostvarilo je još jedan zapažen rezultat. Prema podacima Narodne banke Srbije, kompanija je prošlu godinu završila kao najažurnija u rešavanju šteta u obaveznom osiguranju motornih vozila. Stopa ažurnosti u rešavanju šteta AXA Osiguranja najveća je na tržištu i na kraju 2014. godine bila je 96,93%, uz 100 procentnu ažurnost u isplati šteta.

Na kraju godine AXA Osiguranje imalo je 320 zaposlenih što je za 150 više nego u godinu dana ranije.

Pročitajte i ovo...