Home VestiPolitika i društvo Država prodaje 21 vojni kompleks

Država prodaje 21 vojni kompleks

by bifadmin

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije oglasila je prodaju 21 vojnog objekta, koji nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije. Na prodaju su vojni kompleks „Takovo“ kod Gornjeg Milanovca, vojni kompleks-kasarna „Tanasko Rajić“ u Čačku koju čine 52 objekta ukupne površine 23.087 m², kompleks skladište „Potok Mesić-Belocrkvanski put“ u Vršcu koji podrazumeva 12 objekata.

Vojno skladište „Ćirikovac“ u Požarevcu, zemljište u kompleksu „Bukovac“ u Novom Sadu, zemljište u kompleksu „Milutinovac-3“ kod Kladova, zemljište kompleksa „Nova Pazova“, upravna zgrada i magacin u kompleksu „Kučajna“ u Kučevu, skladište kasarna „NH Slavko Munćan Sava“ u Beloj Crkvi, skladište „Pod tvrđavom“ u Novom Sadu takođe traže nove vlasnike.

Osim toga, na prodaju je i deo vojnog kompleksa „Stari Banovci“ u Staroj Pazovi, kasarna „Carina“ u Smederevu, vežbalište „Kličevac“ u Valjevu, kompleks „Belegiš“ u Staroj Pazovi“, „Alibegovac-Karagač“ u Novom Sadu, Klub vojske „Venac Radomira Putnika br. 2“ u Somboru, skladišni kompleks „Gorjani“ u Užicu, koji čini 11 vanknjižnih objekata.

Među objektima koji nisu neophodni Vojsci su i kompleks „Ul. Stevice Jovanovića 32“ u Zrenjaninu, „Vlasina-Stojkovićeva“ u Surdulici, UPT „Potok Mesić“ u Vršcu i kompleks „Jabuka“ u Pančevu.

Svi vojni kompleksi mogu se razgledati 15. i 16. juna 2015. godine, a rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objavljivanja oglasa (objavljen 8. juna).

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...