Home VestiPolitika i društvo Nova generacija PEXIM stipendista iz Srbije na Kembridžu

Nova generacija PEXIM stipendista iz Srbije na Kembridžu

by bifadmin

PEXIM fondacija u saradnji sa Kembridž Fondom ove godine u potpunosti stipendira i šalje četvoro studenata iz Srbije na master studije, na Univerzitet Kembridž. Dva studenta će svoje master studije započeti u oblasti fizike, jedan student u oblasti javnog zdravlja, a jedan u oblasti zaštite životne sredine, i po završetku studija vratiće se u Srbiju, da daju doprinos u svojim poljima.

U čast nove generacije PEXIM stipendista održan je i prijem u prostorijama PEXIM Fondacije, kojem su prisustvovali i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif i potpredsednica Vlade Kori Udovički.

Ambasador Velike Britanije, Denis Kif, izjavio je kako rad PEXIM Fondacije predstavlja odličan primer saradnje između dve zemlje u oblasti obrazovanja i poželeo studentima puno uspeha na prestižnom Univerzitetu Kembridž.

Potpredsednica Vlade, Kori Udovički je istakla značaj kontinuiranog obrazovanja za razvoj karijere, te je stoga pohvalila želju studenata za daljim usavršavanjem, kao i njihovu želju da se vrate, uzimajući u obzir da je za su za ekonomski razvoj države neophodni stručni, obrazovani i ambiciozni kadrovi.

Od ove godine Centar za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD) daje jednu stipendiju za kandidata na master studijama u partnerstvu sa PEXIM Fondacijom i Kembričkim Fondom, na inicijativu osnivača CIRSD-a, Vuka Jeremića koji je i sam bio alumnista Univerziteta Kembridž.

Preko programa PEXIM Kembridž stipendija koje PEXIM fondacija daje u partnerstvu sa Cambridge Trust-om, do sada je stipendirano školovanje 20 stipendista u iznosu od 625.000 funti.

Pročitajte i ovo...