Home Blogovi Jedna sveže dezinfikovana vest, da čistija ne može biti

Jedna sveže dezinfikovana vest, da čistija ne može biti

by bifadmin

Pošto ste do sada valjda već shvatili da ste u odbrani od korone prepušteni sami sebi, evo vrlo praktičnih uputstava. Za oko tričavih hiljadu evra možete da pribavite najnovija čuda higijenske tehnologije koja će vam obezbediti kompletnu zaštitu. Ako se odlučite za taj korak, priredićete radost ne samo svojim rukama, već i najintimnijim delovima tela. Zatim, kvarcovaćete svoj mobilni od sve žive i nežive gamadi. I na kraju, nabavićete automatizovanog roba za čišćenje kuće koji samo radi i ne kuka. A neće vam preneti ni zarazu, ako ga prethodno kvarcujete.

Dobre strane korone je teško naći, ali ipak evo bar dve. Prvo, čovečanstvo u proseku nikada nije bilo čistije. Drugo, opsednutost higijenom u strahu od zaraze pokazala se kao dobra prilika za neke potpuno nove proizvode na tržištu.

Neki od njih verovatno se ne bi ni pojavili u normalnim okolnostima. Ali kako kaže stara izreka „nužda zakon menja“, tako i u ovim iščašenim uslovima i ono što bi ranije delovalo suludo, sada ima sasvim dobre izglede da osvoji naklonost potrošača.

Proizvođačima „lucidne higijene“ ide na ruku i opšta pometnja oko toga šta ovaj virus ustvari jeste a šta nije, pa se odbrambena strategija u veku najvećeg proboja medicine uglavnom svela na pranje, pranje i opet – pranje…

Stoga je i ona uzrečica „čistoća je pola zdravlja“ sada dobila dodatak da je u higijeni bar pola zarade, a kako pokazuju neki od primera – bogami i cela.

Nano sapun

Jedan od takvih proizvoda je sapun sa senzorima. Umesto da lovite dezinfekciono sredstvo rasuto po lavabou (koji je bog te pitaj ko sve doticao pre vas), za sumu od samo 90 evra možete da kupite poseban uređaj sa osetljivim senzorima. Ovo najnovije dostignuće u oblasti besprekorne čistoće, omogućava ne samo zaštitu, već i uštedu, tvrde njegovi tvorci, kompanija „Simplehuman“.

Dovoljno je da uređaj sa senzorom napunite dezinfekcionom tečnošču ili tečnim sapunom, i postavite ruku ispod njega. Sapun će nano preciznošću poteći kroz mlaznicu od silicijuma. Ona obezbeđuje potpuno zaptivanje i sprečava rasipanje tečnog sapuna naokolo.

I zaštita, i harmonični odnosi u porodici

Punjenje od 266 mililitara trebalo bi, kako se navodi u reklami za uređaj, da potraje četvoročlanoj porodici između dva i tri meseca, zavisno od toga koliko su članovi domaćinstva opsednuti higijenom. Bateriju ćete, međutim, morati da punite na svakih nedelju dana, ali dobra vest je da se to čini pomoću USB kabla koji se dobija zajedno sa senzorom.

Još jedno preimućstvo je da nećete morati svaki put da čistite lavabo za „brljivim“ čalnovima domaćinstva. Nećete više histerisati „ko je opet usvinjio kupatilo“, pa ćete u jeku korone, pored delotvorne zaštite imati i harmonične odnose u porodici.

Radost za intimne delove tela

Higijena se ne završava samo čistim rukama i obrazom, već se odnosi i na delove tela koji se javno nerado pominju. Prethodna konstatacija da su neki od najnovijih preparata za treniranje čistoće proizvedeni zbog nužde, u slučaju proizvoda koji sledi važi i doslovno.

Naime, sapun sa senzorima možete da upotpunite bideom za poneti, koji je u prvom naletu korone postao pravi hit na tržištu uprkos žestokoj konkurenciji toalet papira. Srećnici koji su na tome ostvarili kompletnu zaradu registrovani su kao kompanija „Tushy“ i specijalizovani su samo za ovaj proizvod u više varijanti.

Proizvođaći ne prezaju da vam saopšte da ćete njihovim „tušijem“, kako se zove i pokretni bide, „zaista obradovati intimne delove tela“. Ta radost košta 119 dolara, i to na akciji, jer je regularna cena 129 dolara. Za taj novac, bićete u prilici da dotični uređaj montirate za samo desetak minuta, tako što ćete ga postaviti ispod daske klozetske šolje. Potom se bide, pomoću nastavka koji dobijate uz njega, priključuje na savitljivu cev za dovod vode u kazanče.

Potpuno nezavisni od tuđih toaleta

Bide ima u ponudi dve opcije: pranje i ispiranje. Finese oko toga u čemu je bitna razlika između ta dva načina upotrebe u uputstvu se ne objašnjavaju, ali zato piše da zavisno od toga šta odaberete, podešavate ugao i jačinu mlaza koji ispušta mlaznica za raspršivanje vode. Kao posebnu prednost, proizvođaći ističu to što uređaj koristi snagu pritiska vode u cevima, pa mu nije potreban bilo kakav izvor struje.

Takođe, ulaganje u pokretni bide je kapitalna investicija u budućnost. Jednog dalekog dana kada se granice opet širom otvore, moći ćete da špartate po celom svetu noseći ovaj uređaj u svom prtljagu. Zahvaljujući tome, bićete potpuno nezavisni od tuđih toaleta.

Zaštitite vašeg najvoljenijeg – mobilni telefon

Ako vam se pomenute sprave baš i ne čine kao vrhunsko dostignuće nove tehnologije, novac uvek možete da potrošite na poboljšanje higijene vašeg ljubimca od kojeg se ne odvajate po cenu života. Mislimo, naravno, na mobilni telefon.

To najnovije, poslednje čudo tehnike za sprečavanje opasnosti da koronu dobijete preko mobilnih uređaja zove se kvarc mašina. Umesto da nasrtljive bakterije, viruse i ostalu gamad čistite sa svog mezimca vlažnom maramicom, možete da kupite aparat koji će ih sve zajedno zbrisati jednim potezom.

Primenjivo na sve pametne uređaje, što znači – ne na šefove

Reč je o mašini za kvarcovanje telefona uz pomoć ultraljubičastih zraka, koju je izradila kompanija „PhoneSoap“. Stepen sterilizacije je takav, tvrde proizvođači, da ćete za samo 100 dolara eliminisati 99,9% svega živog i neživog sa svog mobilnog telefona. To možete uraditi i sa drugim pametnim uređajima, za samo pet minuta.

Kao dodatna prednost se navodi upravo to da je mašina prilično velika i da u nju možete da smestite gotovo sve tipove mobilnih uređaja. Na žalost, u uputstvu ne piše ništa u pogledu dejstva kvarc mašine na šefove, do zla boga dosadne komšije i sve druge koji vam usred pandemije dodatno zagorčavaju život. (One na vrhu države nećemo ni pominjati, budući da je to slučaj od koga su i Bog i tehnologija digli ruke).

Kućna pomoćnica iz snova

U situaciji kada ste, pored svih obaveza, prisiljeni da svaki čas sami čistite i dezinfikujete kuću, ili to činite iz straha da vas „strani elementi“ sa kofom i usisivačem u rukama ne zaraze, evo rešenja. Tu je „patuljasti čistač“.

Kao što i samo ime kaže nećete ga maltene ni primetiti, jer je reč o maloj automatizovanoj spravi, odnosno robotu. Osim toga, ne brblja neprekidno o političkoj situaciji, ne jede i ne žali se – samo čisti.

Ovaj ideal čistačice zove se „Brava ragazza“, a proizvodi je kompanija „iRobot“, prisutna i na našem tržištu. Ako mislite da je cena od 89.990 dinara – što je znatno više od prosečne srpske plate, i to pre korone – baš mnogo, vi stvarno ne znate šta pričate.

Naučiću ja vas urednosti

Kako mnogo, kada će ovaj patuljasti robot sam da prepozna koju vrstu čišćenja treba da primeni za različite vrste nečistoće? Recimo, razlagaće masne mrlje odgovarajućim sredstvom za pranje, ili će lepljivim nastavkom skupljati dlake vašeg ljubimca koji nije mobilni telefon, odnosno živ je i zato se večito linja.

Ali to nije sve. Zadaci i putanja mogu da se zadaju ovoj automatskoj čistačici pomoću aplikacija, specijalno napravljenih za te namene. Može i da se isprogramira da celokupno čišćenje obavi kada nikoga nema kod kuće, što je doduše u „novoj normalnosti“ sve ređi slučaj, ali ipak…

No, proizvođač ne garantuje da u tom slučaju neće razbiti poneku stvar u kući, ako joj se nešto otkači u „mozgu“, pa pomisli da toj stvari tu nikako nije mesto. U svakom slučaju, uspeće u onome što vama nikada nije – naučiće ukućane gde se ostavljaju stvari. I sad recite da je 89.990 dinara mnogo za takvo čudo.

Zorica Žarković

Foto: klimkin, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar