Home VestiEkonomija Od danas samo elektronski putem poreznicima stižu potvrde i rešenja o PIB-u

Od danas samo elektronski putem poreznicima stižu potvrde i rešenja o PIB-u

by bifadmin

Obaveštenja stižu u poresko sanduče preko portala Poreske uprave

Poreski obveznici će od danas potvrde i rešenja o poreskom identifikacionom broju (PIB-u) dobijati isključivo u elektronskoj formi u poresko sanduče preko portala Poreske uprave (PU), saopštila je danas Poreska uprava.

Kako su dodali, oni koji su na svom profilu na portalu PU ostavili i kontakt podatke, biće obavešteni mejlom ili telefonom da im je dostavljena potvrda ili rešenje. Iz Poreske uprave pojašnjavaju da će se kao datum uručenja smatrati dan postavljanja rešenja ili potvrde u poresko sanduče.

Takođe i da će obveznici ubuduće isključivo elektronski dobijati potvrdu o registraciji odnosno o PIB-u na obrascu za novoosnovane poreske obveznike i obveznike koji rade promene podataka o nazivu i adresi, odnosno REG obrazac, zatim o odjavi registracije iz jedinstvenog registra poreskih obveznika na obrascu PO, te rešenje o oduzimanju ili vraćanju PIB-a kao i rešenje o odbijanju zahteva za vraćanje privremeno oduzetog PIB-a.

Novi način dostave omogućava poreskim obveznicima brži uvid u razloge oduzimanja poreskog identifikacionog broja, navode iz PU i dodaju da procedura podnošenja zahteva za vraćanje PIB-a ostaje nepromenjena, tj. da se on podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave u papirnom obliku ili u elektronskoj formi putem mejla.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar