Home VestiPolitika i društvo Amerika u strahu od imigranata

Amerika u strahu od imigranata

by bifadmin

Prema anketi koju je putem interneta sproveo Rojters, stanovnici Sjedinjenih Američkih Država strahuju da ilegalni imigranti koji žive na teritoriji SAD mogu značajno uticati na ekonomiju i način života. Anketa je obuhvatala 2.014 stanovnika i sprovedena je u periodu od 15. do 22. jula.

emigranti

Prema rezultatima ankete 70% Amerikanaca, od kojih 86% glasača Republikanske stranke, veruje da imigrantsko stanovništvo preti da ugrozi američku tradiciju i običaje. Kako mediji navode, s obzirom da Kongres ne uspeva da se složi oko širih reforma koje se tiču imigrantske politike, Barak Obama može u narednih nekoliko nedelja preduzeti sopstvene mere i dati radne dozvole za više od 5 miliona nedokumentovanim imigranata kako bi odložio i umanjio deportovanje stanovnika.

Dok stanovnici poreklom iz Latinske Amerike kao i oni liberalne orijentacije ne bi imali ništa protiv ovakvih mera, prema ovom istraživanju, ostatak se ne bi složio: 63% građana obuhvaćenih anketom navelo je da veliki broj imigranata stavlja ogroman teret na njihovu ekonomiju.

Trenutna zabrinutost američkog stanovništva zasniva se i na strahu od širenja zaraze ebolom od Afrikanaca koji imigriraju na američki kontinent. 45% ljudi navelo je da smatra da broj imigranata kojima je legalno dozvoljeno da uđu u zemlju treba da bude smanjen. Sa druge strane, samo 17% smatralo je da većem broju imigranata treba da bude dozvoljen ulazak u zemlju, dok 38% smatra da trenutnu situaciju ne treba menjati. Ispitanici su naveli problem imigranata kao treći po važnosti problem u zemlji.

Pročitajte i ovo...