Home VestiEkonomija Novi pokupašaj prodaje Kroacija erlajnsa

Novi pokupašaj prodaje Kroacija erlajnsa

by bifadmin
Vlada Hrvatske ponovo će pokušati da pronadje strateškog partnera za aviokompaniju Kroacija erlajns (Croatia Airline) jer se na prošlogodišnji konkurs niko nije javio. „Kroacija erljans nakon dugo vremena relativno stabilno posluje, ali je za održavanje takvog stanja na duže, po svemu sudeći, potrebno udruživanje, odnosno partnerstvo“, rekao je danas premijer Hrvatske Zoran Milanović nakon odluke vlada o novom konkursu za kupovinu udela u toj aviokompaniji.
Croatia_Airlines_logo
Ministar pomorstva i saobraćaja Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da je vreme da se drugi put pokuša pronaći strateški partner, pre svega za dokapitalizaciju, odnosno širenje postojeće mreže letova i očuvanja statusa Kroacija erlajnsa u nacionalnom aviosaobraćaju. Prema njegovim rečima, nacionalna aviokompanija nalazi se u procesu restrukturisanja koje će trajati pet godina, uz trošak od 1,9 milijardi kuna.
Za pronalazak strateškog partnera Kroacije erlajnsa biće zadužena komisija na čijem će čelu biti resorni ministar.
Prema zvaničnim podacima, Kroacija erlajns je u prošloj godini prvi put posle 2007. godine ostvarila dobit, a očekuje se da će u plusu biti i u ovoj godini.

Pročitajte i ovo...