Home VestiPolitika i društvo Dvanaesti po redu „Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2019”

Dvanaesti po redu „Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2019”

by bifadmin

Lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope – Beograd po dvanaesti put organizuje manifestaciju pod nazivom Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd koja će biti održana od 14. do 18. marta.

U sklopu ovog događaja, održaće se i EBEC Beograd, lokalna runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja, koje, pored lokalne, ima i regionalnu i nalnu rundu. Ovo takmičenje namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta koji žele da u dve kategorije takmičenja Timski dizajn i Studija slučaja stave na test svoje znanje i ideje. Zainteresovani će imati priliku da se oprobaju u dva različita tipa inženjerskih problema – projektovanju i konstruisanju prototipova uređaja zadate namene ili u rešavanju konkretnog poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta. Regionalna runda takmičenja održaće se u Novom Sadu, a nalna u avgustu u Torinu.

Pored lokalne runde EBEC Beograd takmičenja, na danima projekta će za sve zainteresovane biti održane i radionice za usavršavanje ličnih veština i Sajam nauke, a učesnici će imati priliku i da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija koje su uvidele značaj i podržale ovo takmičenje. Cilj Beogradskih dana inženjera je da studentima pruže šansu da pokažu svoja znanja i sposobnosti, da ih podstaknu da naprave prve korake u svetu inženjerskih problema, i, kroz rešavanje zadataka, razviju svoj timski duh, kreativnost i snalažljivost.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera se otvaraju 22. februara. Više informacija o projektu možete pronaći na stranici ebec.best.rs.

Pročitajte i ovo...