Home TekstoviNove tehnologije 10 godina HP-a u Srbiji

10 godina HP-a u Srbiji

by bifadmin

Kompanija Hewlett-Packard d.o.o. obeležila je 10 godina poslovanja u Srbiji HP DIscover konferencijom na kojoj su predstavljeni najnoviji proizvodi i usluge u oblasti grafike i štampe, servera, mrežnih rešenja i skladištenja podataka.

Pre deset godina HP je započeo svoje poslovanje u Srbiji sa petoro zaposlenih, a danas ima oko 100 stalno zaposlenih lokalnih stručnjaka, sa prometom koji je na godišnjem nivou dostigao 100 miliona dolara“, istakao je na slavljeničkoj konferenciji direktor HP-a u Srbiji, Miloš Đurković. Prema njegovim rečima, kupci u Srbiji imaju priliku da koriste čitav portfelj usluga i proizvoda HP-a, od konsultantskih usluga i održavanja, do ugradnje kompletnih rešenja za velike finansijske i državne institucije.


Kada pogledate današnje troškove velikih kompanija, shvatićete da 70% njihovih troškova u oblasti IT odlazi na održavanje i konzumaciju energije. Razvojni timovi u HP-u prate globalne potrebe za smanjenjem energetske potrošnje, kreirajući ujedno još brže servere i veće data storidže. Sada radimo na razvoju tehnologije koja će u upotrebi narednih 15 godina, ali i komplementarna sa današnjom“, najavio je Martin Rajli, direktor HP za marketing u segmentima mreža, servera i storidaža za zemlej u razvoju.


Na konferenciji HP Discovery predstavljene su najnoviji proizvodi ovog globalnog IT giganta, uključujući i za široke mase naijnetersantnije nove modele ultratankih laptopova i notbukova, HP Envy Spectre 14 i HP Folio 13, koji će se u našoj zemlji naći u prodaji od juna meseca.

Pročitajte i ovo...