Home VestiIT i nauka Kad zataji mobilni telefon…

Kad zataji mobilni telefon…

by bifadmin

Mobilni telefoni i tableti su postali deo naše svakodnevice, pa svoju svakodnevicu više ne možemo da zamislimo bez e-mail-ova, poziva, sms poruka, socijalnih mreža, četovanja. Proizvođači se utrkuju ko će da spakuje bolju tehničku specifikaciju u što manji format, a korisnici vode trku sa vremenom kako da optimizuju svoje dnevne obaveze, kojih je svakim danom sve više, tako da bar malo vremena posvete sebi.

Mobilni telefoni su postali osnovno sredstvo za poslovnu i privatnu komunikaciju, koje beleži sve važne fotografije i kontakte. Istovremeno, tableti su pružili novi vid komfora – za ljubitelje filmova i serija to je mini bioskop, spakovan u ranac tokom putovanja, idealan saputnik da se prekrati vreme. Ljubitelji knjige koji se ne libe da prihvate tehnološki napredak imaju izvrsno optimizovano sredstvo za čitanje e-knjiga.

Koliko god tehnologija napredovala, i baš zbog raznih pokušaja kompaktnosti, nakon izvesnog vremena vaš lični asistent kome ste poverili sve svoje počne da „otkazuje poslušnost“. Ne u smislu da je razvio svest i svoje ja, i da mu je dosta da mu neko po ceo dan naređuje, već u tehničkom smislu. Uređaji poput mobilnog telefona i tableta su, kao i svi drugi uređaj,i podložni kvarovima i fizičkim oštećenjima jer su prenosni i stalno u upotrebi. Kada dođe do tog neželjenog momenta onda dolazi i do problema…

Prepoznajući osetljivost tog problema, Nepo System u najkraćem roku vrši dijagnostiku uređaja i započinje servis. Uspešno rešava popravke i probleme poput zamene ekrana, popravke elektronike i konektora, popravke mikrofona i zvučnika, zamene baterije, čitača SIM i memorijskih kartica, instalacije i nadogradnje operativnog sistema, popravke i zamene matične ploče, spasavanja podataka, kao i svih drugih problema koji mogu nastati fizičkim ili softverskim oštećenjem.

Baš zbog svoje mobilnosti i učestalog korišćenja gubitak podataka je izuzetno izražen u ovom segmentu. U specijalno opremljenoj laboratoriji Nepo Systema, uređaji se otvaraju u strogo kontrolisanim uslovima koje povećavaju uspešnost spasavanja podataka sa mobilnog telefona ili tableta. Vrši se analiza hardvera, logičkog sistema i arhiva.

Radeći analizu sirovih informacija na memorijskim čipovima i znajući parametre koje su unikatne za svakog proizvođača, Nepo System može da povrati izgubljene podatke, čak i kad su najekstremnije situacije u pitanju. Svaki operativni sistem za mobilne telefone je unikatan po pitanju fajl strukture i svaki slučaj je jedinstven po pitanju spasavanja podataka. Bez obzira da li je došlo do oštećenja zbog vode ili je u pitanju degradacija medija, fizičko oštećenje ili softverski problem, Nepo System tehničari će pronaći način da pristupe memoriji i uspešno spasu podatke.

Nepo System je ovlašćeni servis za Acer brend, dok van garantnog roka servisira brendove poput Apple, Samsung, LG, HTC, Oppo, Meizu, Alcatel, Asus, Huawei, Lenovo, Nokia, Sony, Xiaomi kao i mnogih drugih.

Pročitajte i ovo...