Home VestiPolitika i društvo Kameron: Britanija održava milion škotskih radnih mesta

Kameron: Britanija održava milion škotskih radnih mesta

by bifadmin

„Ekonomija Velike Britanije je ekonomija mogućnosti, koja omogućava zapsolenje za skoro milion Škotlanđana“, kaže se u današnjem saopštenju britanskog premijera pred psolovnim liderima ove zemlje, i time se zapravo uključio u kampanju za ostanak Škotske u državnoj zajednici.

dejvid kameron

Premijer Škotske Aleks Salmond je izazvao britanskog premijera da navede barem jednu „ekonomsku silu“ koja će investicijama dovesti do novog zapošljavanja u Škotskoj, ukoliko njeni građani psole referenduma 18. septembra odluče da ostanu u Velikoj Britaniji. BBC danas navodi delove zvaničnog govora Dejvida Kamerona škotskom poslovnom džet-setu u okviru konferencije koju je organizovala škotska podružnica lobističke grupacije CBI, a koji su direkotno upućeni Salmondu.

„Škotska ostvaruje dvostruko više trgovinske razmene sa ostatkom Velike Britanije nego sa čitavim svetom, a ta trgovina je zaslužna za oko milion radnih mesta. To je moguće zato što imamo zajedničko, otvoreno tržište sa istom regulativom i valutom“, napomenuo je Kameron.

Pročitajte i ovo...